aardappelsalade met tuinbonen

Jaaa,het is tuinbonen-tijd. Bij mij in de tuin moet hij nog even groeien, maar gelukkig heeft de groenteboer volop Hollandse tuinbonen. Dus heb ik een heerlijke aardappelsalade met tuinbonen voor je. Denk nou niet meteen, bah tuinbonen. Als je ze, net als ik, dubbeldopt, heb je niet dat bittere velletje dat de boon zo ongeliefd maakt. En dan zijn ze echt heerlijk. Mocht je ze echt niet lusten, vervang de tuinbonen dan door doperwten. Mocht je trouwens ook in het gelukkige bezit zijn van een moestuin en daar tuinbonen in hebben staan, dan is het heel goed om er ook dille te zetten. Net als in deze salade gaan deze planten ook prima samen in de moestuin. De dille houdt de zwarte luis van de plant. Het is maar een tip. Combineer dit gerecht met een lekkere stevige soep vooraf en klaar ben je! Succes.

Recept

Aardappelsalade met tuinbonen

4 personen – 30 minuten – makkelijk

aardappelsalade met tuinbonen

Ingrediënten

750 gr vastkokende aardappels 

750 gr tuinbonen

4 takjes dille

2 el yoghurt

2 el mayonaise

1 el  witte wijnazijn

250 gr spekreepjes

aardappelsalade met tuinbonen

Bereiding: 

Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm en kook ze in 10-15 min. beetgaar. Giet ze  af en laat ze afkoelen op een grote, platte schaal. Haal als ze wat afgekoeld zijn de schil van de aardappelen.

Verhit een bakpan, voeg wat olie toe en bak hierin de spekreepjes krokant. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Haal de tuinbonen uit de peulen. Breng een pan water aan de kook. Blancheer hier 1 minuut de tuinbonen in. Haal ze er uit en leg ze in een vergiet.

Dubbeldop de tuinbonen door het vliesje van de boon te halen. Dat doe je door ermee je nagel een inkeping in te maken en te duwen op de boon zodat die uit het vlies plopt.

Kijk dit is het verschil tussen een dubbelgedopte tuinboon en enkel gedopte. Om de rechterboon zit nog het bittersmakende vlies.

tuinbonen

Snijd de dille fijn en meng die in een kom met de yoghurt en mayonaise. Schep de aardappelen en tuinbonen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de aardappelen en tuinbonen over een bord en bestrooi met de spekreepjes.

aardappelsalade met tuinbonen

TG Facebook Comments

15.05.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.