-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Tada het is Makkelijke Maandag. Vandaag heb ik een heerlijk groenterecept voor je, waar ook je kids dol op zullen zijn. Uiteraard is het heel simpel. Ik kookte een aantal lekker seizoensgroenten in een tomatensaus. Zo zijn ze heerlijk in combinatie met een gekookte pieper en een stukje vlees of vis. Omdat ze verstopt zitten in de saus, lijkt het er helemaal niet zo op dat je groenten eet. Zo heb ik menig ‘ik-eet-geen-groenten-kind’ dat bij ons thuis mee at over de vitaminestreep gekregen!! Qua groenten zitten we nu een beetje in een overgang naar de najaarsgroenten, maar door het aanhoudende mooie weer van afgelopen maand, doen de zomergroenten het ook nog even goed. Dus laten we daar nog even lekker van genieten!! Happy Makkelijke Maandag met deze groenten in tomatensaus!
recept
Groenten in tomatensaus
Ingrediënten
olijfolie
ui, gesnipperd
knoflook, gesnipperd
boontjes, gedopt en doormidden gesneden
wortels, geschrapt
courgette, in blokjes gesneden
1 paprika, in stukjes gesneden
blikje gepelde tomaten
balsamico azijn
Bereiding
Verwarm olijfolie in de pan, bak hierin zachtjes de uiensnippers.
Snijd de worteltjes in stukjes en voeg ze toe. Bak zachtjes mee.
Voeg de courgettes toe.
Open het blikje tomaten en voeg ze toe. Verwijder evt. de harde stukjes aan het uiteinde van de tomaten.
Voeg de knoflook en de boontjes toe en roer goed door. Doe er een scheutje balsamico azijn doorheen en breng aan de kook.
Zet het vuur lager als het kookt en laat het gerecht 15-20 minuten pruttelen.
Voeg naar smaak peper en zout toe en eet smakelijk
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.