groene groentesoep

Op de valreep voor de kerstdagen heb ik nog even een lekkere, voedzame groentesoep voor je. Lekker makkelijk om te maken en  boordevol winterse vitaminen. Hij zit namelijk vol met decembergroenten zoals paksoi, prei en broccoli. Hij is lekker pittig door de chilivlokken en bijzonder door het komijnpoeder. Hij is heerlijk voor nu, maar je kan hem met de feestdagen natuurlijk ook prima als voorgerecht eten. Dan serveer je de soep bijvoorbeeld in een mooi klein glaasje. Dat ziet er leuk uit en je hebt totaal geen stress, want de soep maak je nu alvast klaar. Veel succes.

Recept Groene Groentesoep voor 4 personen

Bereidingstijd 35 minuten-4 personen

Je
 hebt nodig:

olijfolie

1 ui, fijngehakt

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 tl komijnpoeder

1 tl chilivlokken

1 stronk paksoi,  in repen

½ broccoli, in roosjes gesneden

1 prei, alleen het wit, in ringen

1,5 ltr groentebouillon of 1,5 ptr water en 3 bouillonblokjes

paksoi

paksoi

 

Zo maak je het:

Verwarm 3 el olie in een soeppan en fruit ui, knoflook, komijnpoeder en chilivlokken ongeveer vijf minuten.

Voeg de paksoi, broccoli en prei toe en bak die een paar minuten mee. Roer goed door.

Schenk de bouillon erbij.

Laat de soep op zacht vuur nog 10 minuten pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Lekker met wat gebakken spekreepjes er op. En evt. te garneren met wat peterselie.

TG Facebook Comments

22.12.2015
Geplaatst in soep
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.