-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Op de valreep voor de kerstdagen heb ik nog even een lekkere, voedzame groentesoep voor je. Lekker makkelijk om te maken en boordevol winterse vitaminen. Hij zit namelijk vol met decembergroenten zoals paksoi, prei en broccoli. Hij is lekker pittig door de chilivlokken en bijzonder door het komijnpoeder. Hij is heerlijk voor nu, maar je kan hem met de feestdagen natuurlijk ook prima als voorgerecht eten. Dan serveer je de soep bijvoorbeeld in een mooi klein glaasje. Dat ziet er leuk uit en je hebt totaal geen stress, want de soep maak je nu alvast klaar. Veel succes.
Recept Groene Groentesoep voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten-4 personen
Je hebt nodig:
olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl chilivlokken
1 stronk paksoi, in repen
½ broccoli, in roosjes gesneden
1 prei, alleen het wit, in ringen
1,5 ltr groentebouillon of 1,5 ptr water en 3 bouillonblokjes
paksoi
Zo maak je het:
Verwarm 3 el olie in een soeppan en fruit ui, knoflook, komijnpoeder en chilivlokken ongeveer vijf minuten.
Voeg de paksoi, broccoli en prei toe en bak die een paar minuten mee. Roer goed door.
Schenk de bouillon erbij.
Laat de soep op zacht vuur nog 10 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Lekker met wat gebakken spekreepjes er op. En evt. te garneren met wat peterselie.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.