-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Nog maar een jaartje geleden at ik deze groene gevulde pasta op een terrasje in het centrum van de prachtige Italiaanse stad Bologna. Na een half jaartje corona-quarantaine lijkt dat ineens heel ver weg. Maar gelukkig hebben we de foto’s en de herinnering nog. Dus maakte ik de pasta nu zo goed mogelijk na om weer even af te dwalen naar die heerlijke dag in Bologna.

Recept Groene gevulde pasta

Ingrediënten voor 4 personen
Voor het deeg
50 gr spinazie
- 3 el water
- 50 gr verse spinazie
- 300 gr bloem voor pasta
- 3 eieren
Voor de vulling
- 250 gr Ricotta
- 50 gr Parmezaanse kaas
- vers gemalen peper
- 50 gr gemalen pistachenoten

Bereiding
Verwarm een paar eetlepels water in een pan en doe daar de verse spinazie bij. Voeg een beetje zout toe en verwarm de spinazie en laat kort zacht worden. Haal de spinazie uit de pan en doe het meteen in een vergiet om uit te lekke. Druk de spinazie aan met de bolle kant van een eetlepel. Laat afkoelen en uitlekken. Hak of maal de spinazie fijn.
Doe de bloem in een grote kom en doe de uitgelekte spinazie en de eieren erbij. Voeg een beetje zout toe en kneed alles goed door. Maak er een ronde bal van en wikkel die in huishoudfolie. Leg deze een half uurtje in de koelkast.
Meng ondertussen de ricotta, parmezaanse kaas en 2/3 van de gemalen pistachenoten. Doe dit bij voorkeur in een spuitzak en leg even in de koelkast.
Maak met de pastamachine eerst lange lappen door stukken pasta een paar keer door de machine te halen. Pas als de lappen dun genoeg (mijn machine telt van 1 tot 9 )en ik ga tot stand 7. (Let op: Engelse machines tellen andersom en gaan meestal maar tot stand 7. Dus dan is het stand 1).
Snijd uit het deeg vierkantjes van 4 bij 4 cm. (Werk steeds in delen. Dus maak een lap pasta, snijd de vierkantjes, vul ze en leg de rest van het deeg ondertussen weg in het plastic zodat het niet uitdroogt. Zeer belangrijk!
Zet een pan met 2 liter water en met wat zout op.
Spuit toefjes vulling op de vierkante deeglapjes. Vouw het deeg dubbel van de ene punt naar de andere (zoals bij een appelflap) en druk ze aan. Als het deeg wat droog is geworden wrijf de randen dan met wat water in.
Maak je volgende lading deeglapjes en vul die ook weer tot je alles verwerkt hebt.
Kook dan de pasta. Niet te lang./ Met 2-3 minuten is de pasta klaar. Giet af, houdt een scheutje kookvocht apart, en roer de pasta door het kookvocht toe en hussel nog eens goed door elkaar. Strooi wat van de gemalen pistache en gemalen pecorino over de pasta.

Smaakt het pasta maken naar meer en wil je nog een zelfgemaakte pasta recept met spinazie? Maak dan eens deze orechiette.

Op Youtube zie je ook hoe je ze moet maken. Kijk maar eens bij de pastagrannies!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.