Goede start salade in a bowlDeze tweede maandag in januari heb ik een ‘goede start salade in a bowl’ voor je. De salade zit vol met Hollandse groenten, want je hoeft echt niet aan de dure exotische ingrediënten om een lekkere saladebowl te maken. En ik heb eetbare bloemetjes zoals viooltjes en anjers verwerkt. Je vindt deze bij de betere groenteboer. Met deze ingrediënten houdt je verkoudheid en griep zo goed mogelijk buiten de deur. Je kunt er ook meteen een heleboel van maken zodat je voor een paar dagen een lekkere lunch hebt. Zo kun jij een prima start van het jaar maken. Voor mijn salade heb ik trouwens een hele handige schaal voor waar je precies een mooie portie maaltijdsalade in kwijt kan. Je vindt hem in mijn shop!

Recept 

Goede start salade

in a bowl

1 persoon-10 minuten-super makkelijk

bevat geen gluten & is vegetarisch

Goede start salade in a bowl

 

Ingrediënten

een rauwe biet

een  bosui

1/4 spitskool

gekookt ei

een Elstar appel

1 tl sesamzaadjes

1 tl zonnebloempitten

2 tl gebakken uitjes

handje basilicumblaadjes

eetbare bloemen

1 el citroensap

2 el yoghurt

1 tl honing

Olijfolie extra vierde van goede kwaliteit.

Goede start salade in a bowl

Schil de rauwe biet en snijd de groente vervolgens in kleine blokjes. Kijk wel uit, want je krijgt hier rode handen van! Je zou eventueel plastic schoonmaak handschoenen aan kunnen doen.

Schil vervolgens ook de appel en snijd ook deze in kleine blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de bieten-blokjes. Dat eet namelijk veel makkelijk dan grote en kleine blokjes door elkaar. Echt waar!

Was dan de spitskool en snijd repen van het bovenste deel van de kool. Die zijn namelijk het zachtst.

Pak dan je bowl en doe daar de bietenblokjes, appelblokjes, basilicumblaadjes en spitskoolrepen in. Hussel ze even goed door elkaar.

Pel het ei en snijd die in vieren. Houd deze even apart.

Doe de sesamzaadjes, gebakken uitjes en zonnebloempitjes door de salade.  Voeg de citroensap en de yoghurt toe. Hussel alles goed door elkaar. Leg vervolgens de partjes ei en de eetbare bloemen er bovenop. Garneer met de honing en de olijfolie. Voeg naar smaak eventueel meer sesamzaad, gebakken uitjes en zonnebloempitten toe.

Eet smakelijk en geniet van je goede start salade in a bowl!

Goede start salade in a bowl

Wist je dat

Bietjes zijn goed voor alles wat met het bloed te maken heeft. Atherosclerose of aderverkalking wordt voorkomen met het eten van bietjes.

In Rusland wordt veel borscht, de traditionele Russische bietensoep gegeten. Er zijn streken in Rusland waar relatief veel mensen zijn die ouder worden dan 100 jaar. Sommige wetenschappers opperen dat de ruime consumptie van bietjes verantwoordelijk is voor de hoge leeftijd.

(bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl)

De porseleinen saladebowls

Birdy of Roses

bestel je ">hier

nu voor slecht €9,95!

(zolang de voorraad strekt)

Salade bowl Roses

Birdy bowl

Wil je meer super gezonde recepten om het nieuwe jaar mee te beginnen zoals een anti-dip vitaminesoep? Bestel dan mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek met handige kalender wat er maandelijks vers uit Nederland komt.

Of geef je op voor mijn Workshop Conserveertechnieken waarin je leert groenten in te maken zodat je altijd een verse voorraad gezonde hapjes in huis hebt! De agenda voor het komend jaar check je hier

 

 

TG Facebook Comments

08.01.2018
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.