-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze tweede maandag in januari heb ik een ‘goede start salade in a bowl’ voor je. De salade zit vol met Hollandse groenten, want je hoeft echt niet aan de dure exotische ingrediënten om een lekkere saladebowl te maken. En ik heb eetbare bloemetjes zoals viooltjes en anjers verwerkt. Je vindt deze bij de betere groenteboer. Met deze ingrediënten houdt je verkoudheid en griep zo goed mogelijk buiten de deur. Je kunt er ook meteen een heleboel van maken zodat je voor een paar dagen een lekkere lunch hebt. Zo kun jij een prima start van het jaar maken. Voor mijn salade heb ik trouwens een hele handige schaal voor waar je precies een mooie portie maaltijdsalade in kwijt kan. Je vindt hem in mijn shop!
Recept
Goede start salade
in a bowl
1 persoon-10 minuten-super makkelijk
bevat geen gluten & is vegetarisch
Ingrediënten
een rauwe biet
een bosui
1/4 spitskool
gekookt ei
een Elstar appel
1 tl sesamzaadjes
1 tl zonnebloempitten
2 tl gebakken uitjes
handje basilicumblaadjes
eetbare bloemen
1 el citroensap
2 el yoghurt
1 tl honing
Olijfolie extra vierde van goede kwaliteit.
Schil de rauwe biet en snijd de groente vervolgens in kleine blokjes. Kijk wel uit, want je krijgt hier rode handen van! Je zou eventueel plastic schoonmaak handschoenen aan kunnen doen.
Schil vervolgens ook de appel en snijd ook deze in kleine blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de bieten-blokjes. Dat eet namelijk veel makkelijk dan grote en kleine blokjes door elkaar. Echt waar!
Was dan de spitskool en snijd repen van het bovenste deel van de kool. Die zijn namelijk het zachtst.
Pak dan je bowl en doe daar de bietenblokjes, appelblokjes, basilicumblaadjes en spitskoolrepen in. Hussel ze even goed door elkaar.
Pel het ei en snijd die in vieren. Houd deze even apart.
Doe de sesamzaadjes, gebakken uitjes en zonnebloempitjes door de salade. Voeg de citroensap en de yoghurt toe. Hussel alles goed door elkaar. Leg vervolgens de partjes ei en de eetbare bloemen er bovenop. Garneer met de honing en de olijfolie. Voeg naar smaak eventueel meer sesamzaad, gebakken uitjes en zonnebloempitten toe.
Eet smakelijk en geniet van je goede start salade in a bowl!
Wist je dat
Bietjes zijn goed voor alles wat met het bloed te maken heeft. Atherosclerose of aderverkalking wordt voorkomen met het eten van bietjes.
In Rusland wordt veel borscht, de traditionele Russische bietensoep gegeten. Er zijn streken in Rusland waar relatief veel mensen zijn die ouder worden dan 100 jaar. Sommige wetenschappers opperen dat de ruime consumptie van bietjes verantwoordelijk is voor de hoge leeftijd.
(bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl)
De porseleinen saladebowls
Birdy of Roses
bestel je ">hier
nu voor slecht €9,95!
(zolang de voorraad strekt)

Salade bowl Roses
Wil je meer super gezonde recepten om het nieuwe jaar mee te beginnen zoals een anti-dip vitaminesoep? Bestel dan mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek met handige kalender wat er maandelijks vers uit Nederland komt.
Of geef je op voor mijn Workshop Conserveertechnieken waarin je leert groenten in te maken zodat je altijd een verse voorraad gezonde hapjes in huis hebt! De agenda voor het komend jaar check je hier
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.