-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Heb jij wel eens gehoord van maizenakoekjes? Nou ik niet, tot afgelopen weekeinde. Toen was er in mijn dorp het ‘All Together-festival’, een groot multi-culti feest met heerlijke muziek, leuke kraampjes en lekker eten. Zo kwam ik al vrij snel bij een Surinaams kraampje terecht waar ze allerlei lekkernijen verkochten. Daar zag ik ook deze kleurige koekjes liggen. Ik vroeg wat het waren en kreeg te horen dat het maizenakoekjes waren. Ik mocht ze proeven en ze waren heerlijk. Uiteraard nam ik er een paar mee naar huis. Aangezien ze daar al bij de eerste ronde koffie op gingen, heb ik ze intussen bijgemaakt. Het voordeel van de maizena is dat er geen gluten inzitten. En omdat ik veel vraag krijg naar glutenvrije recepten, deel ik hier graag het recept op mijn blog.
Glutenvrij
Nu hoor ik je denken, zitten er in maizena geen gluten dan? Nee dus, want maizena, ofwel maiszetmeel, is gemaakt van mais en daar zitten geen gluten in. Meestal wordt het alleen als bindmiddel gebruikt omdat het zetmeel in staat is om kokend water te binden. Maar het kan ook makkelijk als vervanger van bloem dienen. Door zijn neutrale smaak kan het in zowel zoete als hartige gerechten gebruikt worden. Het beslag zal wel wat luchtiger en wat zachter zijn dan dat van bloem. Maizena wordt al ruim honderd jaar in Nederland verkocht en is eigenlijk een Amerikaanse uitvinding.
Recept Surinaamse maizenakoekjes
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.