IMG_2701

Heb jij wel eens gehoord van maizenakoekjes? Nou ik niet, tot afgelopen weekeinde. Toen was er in mijn dorp het ‘All Together-festival’, een groot multi-culti feest met heerlijke muziek, leuke kraampjes en lekker eten. Zo kwam ik al vrij snel bij een Surinaams kraampje terecht waar ze allerlei lekkernijen verkochten. Daar zag ik ook deze kleurige koekjes liggen. Ik vroeg wat het waren en kreeg te horen dat het maizenakoekjes waren. Ik mocht ze proeven en ze waren heerlijk. Uiteraard nam ik er een paar mee naar huis. Aangezien ze daar al bij de eerste ronde koffie op gingen, heb ik ze intussen bijgemaakt. Het voordeel van de maizena is dat er geen gluten inzitten. En omdat ik veel vraag krijg naar glutenvrije recepten, deel ik hier graag het recept op mijn blog.

Glutenvrij

Nu hoor ik je denken, zitten er in maizena geen gluten dan? Nee dus, want maizena, ofwel maiszetmeel, is gemaakt van mais en daar zitten geen gluten in. Meestal wordt het alleen als bindmiddel gebruikt omdat het zetmeel in staat is om kokend water te binden. Maar het kan ook makkelijk als vervanger van bloem dienen. Door zijn neutrale smaak kan het in zowel zoete als hartige gerechten gebruikt worden. Het beslag zal wel wat luchtiger en wat zachter zijn dan dat van bloem. Maizena wordt al ruim honderd jaar in Nederland verkocht en is eigenlijk een Amerikaanse uitvinding.

Recept Surinaamse maizenakoekjesmaizenakoekjes

 

IMG_2702

TG Facebook Comments

10.06.2015
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.