-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag een gouwe ouwe recept voor glutenvrije havermoutkoeken voor je! Ze zijn heerlijk makkelijk te maken. En niet alleen glutenvrij maar ook suikervrij. Aangezien ik enorm veel vraag heb naar glutenvrije recepten, vertel ik je hier hoe je de havermoutkoeken maakt. Je kunt ze 9 en 10 september ook bij me kopen op het Oogstfeest van Hoeve Ravenstein in Baarn (vlakbij kasteel Groeneveld). Daar verkoop ik onder andere ook mijn kookboek, kruidenthee, kruidenzout, chutney en jam. En ik geef ik er gratis mini workshops Conserveertechnieken. Dus als je volgende week zin hebt in een leuk boerderijbezoek met glutenvrije havermoutkoeken, mijn mini workshop, vertier voor de kids, leuke kraampjes en een wandelingetje door het bos, dan ben je uiteraard van harte welkom!
Recept
Glutenvrije
Havermoutkoeken

glutenvrije havermoutkoeken
Ingrediënten
320 gram rijpe banaan (2 flink grote bananen)
150 gram havermout
1 tl koekkruiden (die van Jacob Hooy zijn heel lekker, verkrijgbaar bij De Tuinen en Reformzaak)
50 gram rozijnen
50 gram hazelnoten, gehakt
25 gr gedroogde kokos (bakspullen-afdeling vd supermarkt)
Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de bananen en pureer ze met een staafmixer of prak ze zeer fijn met een vork. Voeg de havermout toe en spatel goed door de gepureerde banaan. Voeg dan de koekkruiden, rozijnen en hazelnoten toe. Meng dit gelijkmatig door het deeg.
Draai met de hand balletjes van het deeg en druk die iets plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de havermout banaan koekjes in 20 minuten gaar. De koekjes worden niet helemaal knapperig, maar blijven iets zachter.
Wil jij je alvast aanmelden voor de gratis mini kookworkshop Conserveertechnieken op 9 en 10 september op Hoeve Ravenstein? Meld je dan nu alvast aan via de mail. Dan is je plekje gegarandeerd.
Of kijk op www.mijnhollandsekeuken.nl/workshop voor meer informatie over de workshop Conserveertechnieken (incl. lunch) die ik op 30 september op Hoeve Ravenstein geef.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.