-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een gouwe ouwe recept voor glutenvrije havermoutkoeken voor je! Ze zijn heerlijk makkelijk te maken. En niet alleen glutenvrij maar ook suikervrij. Aangezien ik enorm veel vraag heb naar glutenvrije recepten, vertel ik je hier hoe je de havermoutkoeken maakt. Je kunt ze 9 en 10 september ook bij me kopen op het Oogstfeest van Hoeve Ravenstein in Baarn (vlakbij kasteel Groeneveld). Daar verkoop ik onder andere ook mijn kookboek, kruidenthee, kruidenzout, chutney en jam. En ik geef ik er gratis mini workshops Conserveertechnieken. Dus als je volgende week zin hebt in een leuk boerderijbezoek met glutenvrije havermoutkoeken, mijn mini workshop, vertier voor de kids, leuke kraampjes en een wandelingetje door het bos, dan ben je uiteraard van harte welkom!
Recept
Glutenvrije
Havermoutkoeken

glutenvrije havermoutkoeken
Ingrediënten
320 gram rijpe banaan (2 flink grote bananen)
150 gram havermout
1 tl koekkruiden (die van Jacob Hooy zijn heel lekker, verkrijgbaar bij De Tuinen en Reformzaak)
50 gram rozijnen
50 gram hazelnoten, gehakt
25 gr gedroogde kokos (bakspullen-afdeling vd supermarkt)
Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de bananen en pureer ze met een staafmixer of prak ze zeer fijn met een vork. Voeg de havermout toe en spatel goed door de gepureerde banaan. Voeg dan de koekkruiden, rozijnen en hazelnoten toe. Meng dit gelijkmatig door het deeg.
Draai met de hand balletjes van het deeg en druk die iets plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de havermout banaan koekjes in 20 minuten gaar. De koekjes worden niet helemaal knapperig, maar blijven iets zachter.
Wil jij je alvast aanmelden voor de gratis mini kookworkshop Conserveertechnieken op 9 en 10 september op Hoeve Ravenstein? Meld je dan nu alvast aan via de mail. Dan is je plekje gegarandeerd.
Of kijk op www.mijnhollandsekeuken.nl/workshop voor meer informatie over de workshop Conserveertechnieken (incl. lunch) die ik op 30 september op Hoeve Ravenstein geef.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.