moederdag cake

Ik heb hier heerlijke Glutenvrije cakejes om je geliefde dit weekeinde eens mee te verrassen. Want we hebben maandag vrij en vieren Pinksteren. Hopelijk gunnen de weergoden ons nog wat zon zodat we er lekker op uit kunnen. Her en der in het land worden namelijk Pinksterfeesten gehouden. Zoals in het Twentse Bornerbroek. Op zaterdag is daar de Bier Mit Wurst mittag! En in Vlissingen is er een grote Pinkstermarkt. Maar wat is Pinksteren ook al weer? Ik fris je geheugen even op: Volgens de Christelijke tradtie is het nu de 10e dag na Hemelvaart en de 50e dag na Pasen en daarmee de laatste dag van de Paastijd. Nou dat weet je dan ook weer! Mocht het nou toch echt gaan regenen, wees dan niet getreurd en ga thuis lekker deze Pinkstercakejes bakken. Is iedereen toch blij!

Recept Glutenvrije cakejes

10-12 stuks – 1 uur – redelijk makkelijk

Ingrediënten

55 gram boekweitmeel (dit is glutenvrij en te koop in de supermarkt)

50 gram fijne kristalsuiker

35 gram boter

1 ei, gesplitst

3 gram bakpoeder

35 ml melk

1/2 tl vanille extract

snufje zout

Extra: bakvormpjes

Bereiding: 

Warm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf.

In een andere kom klop je de boter romig, voeg daarna de andere helft van de suiker toe en mix goed.

Voeg eigeel, meel, bakpoeder, vanille-extract, zout en melk toe en meng tot een beslag.

Schep het schuim door het beslag, spatel het er heel rustig doorheen tot je een mooi glad beslag hebt.

Giet het beslag in ingevette en bebloemde bakvormpjes.

Bak de cakejes in 35-45 minuten af op 180 graden. Prik met een sateprikker in de cakejes om te voelen of ze gaar zijn. Komt de prikker er nat uit dan is het niet gaar.

Laat de cakejes daarna afkoelen. Ik vulde deze vormpjes daarna met wat jam. Maar zo zijn ze ook heerlijk!

moederdag cake

TG Facebook Comments

13.05.2016
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.