-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier heerlijke Glutenvrije cakejes om je geliefde dit weekeinde eens mee te verrassen. Want we hebben maandag vrij en vieren Pinksteren. Hopelijk gunnen de weergoden ons nog wat zon zodat we er lekker op uit kunnen. Her en der in het land worden namelijk Pinksterfeesten gehouden. Zoals in het Twentse Bornerbroek. Op zaterdag is daar de Bier Mit Wurst mittag! En in Vlissingen is er een grote Pinkstermarkt. Maar wat is Pinksteren ook al weer? Ik fris je geheugen even op: Volgens de Christelijke tradtie is het nu de 10e dag na Hemelvaart en de 50e dag na Pasen en daarmee de laatste dag van de Paastijd. Nou dat weet je dan ook weer! Mocht het nou toch echt gaan regenen, wees dan niet getreurd en ga thuis lekker deze Pinkstercakejes bakken. Is iedereen toch blij!
Recept Glutenvrije cakejes
10-12 stuks – 1 uur – redelijk makkelijk
Ingrediënten
55 gram boekweitmeel (dit is glutenvrij en te koop in de supermarkt)
50 gram fijne kristalsuiker
35 gram boter
1 ei, gesplitst
3 gram bakpoeder
35 ml melk
1/2 tl vanille extract
snufje zout
Extra: bakvormpjes
Bereiding:
Warm de oven voor op 180 graden.
Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf.
In een andere kom klop je de boter romig, voeg daarna de andere helft van de suiker toe en mix goed.
Voeg eigeel, meel, bakpoeder, vanille-extract, zout en melk toe en meng tot een beslag.
Schep het schuim door het beslag, spatel het er heel rustig doorheen tot je een mooi glad beslag hebt.
Giet het beslag in ingevette en bebloemde bakvormpjes.
Bak de cakejes in 35-45 minuten af op 180 graden. Prik met een sateprikker in de cakejes om te voelen of ze gaar zijn. Komt de prikker er nat uit dan is het niet gaar.
Laat de cakejes daarna afkoelen. Ik vulde deze vormpjes daarna met wat jam. Maar zo zijn ze ook heerlijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.