-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Wil jij dit weekeinde graag een glutenvrije cake bakken, maar heb je geen idee hoe je dat aan moet pakken? Dan heb ik hier een heel makkelijk, succes gegarandeerd-recept voor glutenvrije cake voor je op basis van boekweitmeel. Een heel ouderwets Hollands graan. Dat koop je voor ongeveer €1,50 per pak in de supermarkt. Het is het goedkoopste glutenvrije meel om te gebruiken. Prima dus om glutenvrij bakken eens uit te proberen. Zit je niet meteen vast aan zo’n duur pak glutenvrij meel. Kun je echt niet tegen gluten, koop dan de gecertificeerde verpakkingen in de natuurwinkel. Dan kan er ook echt geen spoortje gluten inzitten. Zelf kan ik prima tegen gluten, maar in het kader van de variatie bak ik ook regelmatig glutenvrij.
Recept glutenvrije cake
Dit heb je nodig voor de de glutenvrije cake
110 gr boekweitmeel
100 gr fijne kristalsuiker
70 gr boter
2 ei, gesplitst
6 gr bakpoeder* (let op de meeste bakpoeders zijn wel glutenvrij, maar niet allemaal)
70 ml melk
1 tl vanille extract
snufje zout
1 el speculaaskruiden
Zo maak je de glutenvrije cake
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Klop eerst de eiwitten met de helft van de suiker goed stevig.
In een andere kom klop je vervolgens de boter romig, voeg daarna de andere helft van de suiker toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg dan de eigelen, het meel, bakpoeder, vanille-extract, melk, zout en speculaaskruiden toe en meng alles tot een glad beslag.
Schep het eiwitschuim daarna heel rustig door het beslag tot je een mooi glad beslag hebt. De reden dat je rustig moet scheppen is dat je anders de lucht uit het schuim haalt en de cake minder lustig zal worden.
Giet het beslag dan in een ingevette en bebloemde cakevorm van 25 centimeter doorsnede.
Bak de cake in 50-60 minuten af op 180 graden.
Prik met een sateprikker in de cake om te kijken of hij gaar is. Blijft er deeg aan de prikker zitten dan is de cake nog niet gaar.
*De bakpoeder van Dr Oetker is glutenvrij. Volgens kenners heeft Liddl een bakpoeder waar een antiklontermiddel in zit waar gluten in zitten.
Wil je nog meer glutenvrije recepten?
Klik dan hier voor het recept van kruidnoten
Kijk hier voor het recept van mini pizza’s
Vind hier voor het recept van Piccalilly
Kijk dan hier voor het recept van Maizena-koekjes
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.