IMG_2795

Ohhh wat kunnen puntpaprika’s toch verschrikkelijk lekker zijn. Gisteren was het kliekjesdag in huize Chillé. Ik had nog een voorraadje aardappelpuree in de koelkast liggen, maar absoluut geen zin in standaard puree. En ik had ook nog heerlijke, zoete puntpaprika’s en bosuien. Hmmm wat zou ik daar eens mee maken….nou puntpaprika’s gevuld met opgeleukte puree. Het werd een ietwat mediterraan gerechtje met Hollandse ingrediënten dat heel goed in de smaak viel.

 

gevulde puntpaprikaWat je nog moet weten over zoete, Hollandse puntpaprika’s

De puntpaprika is een stuk zoeter dan de gewone ronde paprika.

Het velletje is ook wat dunner dan van zijn ronde broertje. Daardoor is hij ook sneller gaar. Handig!

Puntpaprika’s worden in Nederland in de kas gekweekt. Dat moet wel, want ons land is gewoon te koud om ze in grote getalen buiten te kweken.

Bewaar paprika’s, en dus ook deze puntpaprika, nooit in de koelkast. Maar liever op een iets koelere plek in je huis. Dan kunnen ze namelijk nog verder rijpen.

IMG_2799

 

 

TG Facebook Comments

24.06.2015
Geplaatst in aardappelgerecht, Groenten, visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.