gevulde pompoen

Ik heb deze Makkelijke Maandag een heerlijke gevulde pompoen uit de oven voor je. Want het Hollandse pompoen-seizoen is weer begonnen. Kijk nog wel even uit in de winkel, veel pompoenen komen toch nog uit het buitenland. Het kost even wat tijd om dit recept te maken, maar don’t worry het is vooral de oven die hier het werk doet. Ik combineer de pompoen met heerlijke aardappelpuree die ik lekker opgedirkt heb met kruiden, bosuien en kaas. Hhmm heerlijk. Voor de gelegenheid heb ik er geen vlees in gebruikt, want een vegetarisch begin van de week is zo gek nog niet. Het maakt het meteen ook een lekker goedkoop gerecht dat barstensvol Hollandse vitaminen zit. Dus hup, naar de groenteboer voor die lekkere Hollandse krachtpatsers en lekker koken. Fijn begin van de week!

Recept

Gevulde pompoen

4 personen – 2,5 uur – makkelijk-vega

gevulde pompoen

Ingrediënten

1 flespompoen

500 gr aardappelen, kruimig (Doré)

200 gr crème fraîche

4 el olijfolie

4 bosuien, fijngehakt

200 gr oude kaas, geraspt

2 tl paprikapoeder

1 tl gedroogde chilipeper

2 tl rozemarijn

2 tl tijm

Extra: aluminiumfolie, puree stamper

puree

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.

Was de pompoen en snijd hem in de lengte doormidden. Schraap de zaden en draden eruit. Haal ook wat vruchtvlees rondom de zaden weg.

Verpak de pompoen dan in ingevet aluminiumfolie en laat hem in 1-1½ uur in het midden van de oven zacht worden.

Schil de aardappelen en doe ze in een pan water. Breng alles aan de kook en laat de piepers 15 minuten komen.

Snijd de bosuien in ringen.

Giet de aardappelen af en zet ze even, een half minuutje maar, terug op het vuur om droog te stomen.

Pureer ze nu met de puree stamper, voeg de crème fraîche toe samen met peper en zout, de olijfolie, bosuien, paprikapoeder, gedroogde chilipeper, rozemarijn en tijm.

Haal de pompoen helften uit de folie.

Vul de pompoenhelften met de puree en strooi er de geraspte kaas over. Zet zo’n 10 minuten onder de grill. Of, als je die niet hebt, nog even 10 minuten in de oven op 200 graden.

gevulde pompoen

En voilà, klaar is de gevulde pompoen. Snijd de pompoen voor het serveren in parten. Je kunt de hele pompoen, inclusief schil, eten!

gevulde pompoen

Heb je komend weekeinde zin om mee te doen aan mijn mini workshop Conserveren? Kom dan zaterdag of zondag naar Hoeve Ravenstein in Baarn. Het is naast de Trotsmarkt in de bossen van Baarn!

TG Facebook Comments

04.09.2017
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.