-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een recept van gevulde pasta uit de oven voor je. En dan heb ik het niet over lasagne. Maar over rotole. Dat zijn een soort pastarolletjes die je naast elkaar in een schaal doet en overgiet met tomatensaus om vervolgens lekker te laten pruttelen in de oven. Het is eventjes wat werk, maar dan heb je ook wat. Dus, zie het als een leuk kookklusje voor het weekeinde. Nu het ineens een stukkie kouder is, is dit een heerlijk herfstgerecht met een lekkere stevige rode wijn erbij. Hhmmm nu al zin in weekeinde! Normaal wordt rotolo trouwens vaak met ricotta gemaakt, maar vanwege mijn melk-intolerantie én pompoenoverschot uit de moestuin, vervang ik de ricotta door pompoen. Het resultaat is nog steeds een heerlijke gevulde pasta!
Recept
Gevulde pasta
4 personen – 1,5 uur – ietsje moeilijk
Ingrediënten:
1 kleine flespompoen
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 el Italiaanse kruiden
2 pakken gezeefde tomaten 1 ltr bij elkaar (Heinz is lekker!)
2 el goede olijfolie extra vierge
2 el balsamico azijn (neem de wat duurdere)
zout en peper
500 g diepvriesspinazie
100 g oude kaas, geraspt
zout/ zwarte peper
een pak verse lasagne vellen uit de koeling
bosje verse basilicumbladeren
Extra: ronde ovenschaal, zeef, soeplepel
Zo maak je gevulde pasta:
Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
Was de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Je kunt de schil gewoon laten zitten bij de flespompoen, wel zo handig. Doe de blokjes pompoen in een pan met water en een flinke snuf zout en breng het water aan de kook. Kook de pompoen ongeveer 10-15 min, totdat ze zacht genoeg is om te pureren.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een pannetje en bak de ui glazig, voeg de kruiden en de gezeefde tomaten toe en laat op zacht vuur minstens 30 minuten sudderen. Voeg dan de balsamico azijn en de extra olijfolie toe en naar smaak zout en peper. Heb je geen Italiaanse kruiden in huis? Probeer er dan in ieder geval gedroogde oregano aan toe te voegen.
Verwarm in een pannetje de bevroren spinazie en laat deze langzaam ontdooien. Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk met de bollle kant van een lepel al het vocht eruit. Meng met 1/3 van de Parmezaanse kaas en voeg naar smaak zout en peper toe.
Pureer de pompoen tot een gladde puree. Vermeng met 1/3 van de parmezaanse kaas en roer door.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Verdeel ongeveer de helft tomatensaus over de bodem en houd de andere helft van de saus apart.
Leg de vellen lasagne naast elkaar op een theedoek. Schep op ieder vel lasagne een flinke eetlepel pompoenpuree. Leg daar wat blaadjes basilicum op. Smeer daar wat spinazievulling over uit en voeg naar smaak nog wat basilicum toe en rol de lasagne in de lengte op.
Snijd het rolletje nu voorzichtig in drieën (je kunt de lasagne ook tevoren in drieën snijden als je dat makkelijker vindt) en zet ze rechtop (De open kanten dus boven en onder) goed tegen elkaar aan in de saus. Verdeel de rest van de tomatensaus en de geraspte kaas erover en zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en zet hem midden op tafel zodat je gasten zelf een portie op kunnen scheppen. Zet een extra schaaltje oude kaas op tafel voor je gasten om eroverheen te strooien aan tafel. Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.