gevulde paprika's

Op deze makkelijke maandag heb ik gevulde paprika’s met mozzarella voor je. Ze hebben een heerlijke mediterrane smaak en brengen je dus helemaal in zomerse sferen. Het recept is niet van mijzelf. Ik ontdekte dit recept ruim een jaar geleden toen ik het kookboek Verborgen Smaken van de Engelse Chefkok John Burton Race vond bij de kringloop. De gevulde paprika’s met mozzarella zijn een heerlijk zomers bijgerecht met een verrassende twist door de combinatie van mozzarella en ansjovis. Ik bakte een lekker visje en aardappeltjes bij mijn gevulde paprika’s met mozzarella. Happy Makkelijke Maandag!

Recept

Gevulde paprika’s 

Ingrediënten voor 4 porties:
4 rode paprika’s
16 cherrytomaatjes of 2 gewone tomaten
4 tenen knoflook
8 ansjovisfilets uit een blikje
1 bol mozzarella
olijfolie
peper en zout

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de paprika’s in de lengte en haal de zaadlijsten en de zaden eruit.

Leg de paprika’s vervolgens met de gesneden kant naar boven in een lage ovenschaal die je besmeerd hebt met een laagje olie.

Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de gehalveerde paprika’s.

Snijd ook de (cherry)tomaatjes doormidden (of de gewone tomaten in blokjes) en leg ze op de plakjes knoflook in de paprika’s.

Druppel daar wat olijfolie over en strooi er ook wat peper en zout over. Bak de paprika’s dan in circa drie kwartier in de oven tot ze zacht en sappig zijn.

gevulde paprika's

Maak dan een blikje ansjovis open.

Snijd vervolgens de mozzarella in blokjes van 1 cm.

Verdeel de ansjovis en de mozzarella-blokjes over de paprika’s en bak ze nog eens 5 minuten in de oven.

 

TG Facebook Comments

07.08.2017
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.