-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Jaaa, ik heb een heerlijk recept van gevulde courgettes voor je. Ooh wat is dat toch een heerlijke groente waar je echt alle kanten mee op kan. Gekookt, gebakken, gefrituurd, hartig en zoet. Het maakt de courgette niet uit wat je met hem doet. Hij kan alles aan. Dit recept heb ik van een hospita uit Hilversum waar ik tijdens een stage bij inwoonde. Een schat van een dame met een gezellig huis, die zich nergens mee bemoeide en af en toe heerlijk voor me kookte. Zo maakte ze ook ooit deze gevulde courgettes voor me. Ik vond het zo lekker dat ik het recept nog steeds regelmatig maak. Voila, vandaag dus ook een kleine ode aan de oude hospita!
Recept gevulde courgettes
4 personen – 45 minuten incl. baktijd – makkelijk
Ingrediënten
4 courgettes
3 el olijfolie
750 gr gemengd gehakt
3 uien
2 tenen knoflook
2 ei
4 el broodkruim of paneermeel
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
zout
100 gr geraspte kaas

courgetteplant in mijn tuin
Bereiding
Was de courgettes goed en snijd de uiteinden er af. Snijd ze in de lengte doormidden. Hol met een lepel het zachte vruchtvlees aan de binnenkant er uit en gooi dit weg.
Zet dan een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Doe de courgettes er in en kook ze 2 minuten mee. Droog ze af en leg ze in een ovenschaal. Doe dan de volgende courgettes in de kookpan en ga zo door tot ze op zijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het gehakt in een grote schaal.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng die door het gehakt. Breek vervolgens de eieren en voeg ze bij het gehakt. Doe dan ook het broodkruim, het paprikapoeder en de cayennepeper erbij. Meng dit alles goed door elkaar. Breng het gehakt verder op smaak met zout.
Vul de courgettes met het gehaktmengsel. Strooi er tenslotte wat geraspte kaas overheen en zet de schaal 20-25minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.
Eet smakelijk!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.