-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Jaaa, ik heb een heerlijk recept van gevulde courgettes voor je. Ooh wat is dat toch een heerlijke groente waar je echt alle kanten mee op kan. Gekookt, gebakken, gefrituurd, hartig en zoet. Het maakt de courgette niet uit wat je met hem doet. Hij kan alles aan. Dit recept heb ik van een hospita uit Hilversum waar ik tijdens een stage bij inwoonde. Een schat van een dame met een gezellig huis, die zich nergens mee bemoeide en af en toe heerlijk voor me kookte. Zo maakte ze ook ooit deze gevulde courgettes voor me. Ik vond het zo lekker dat ik het recept nog steeds regelmatig maak. Voila, vandaag dus ook een kleine ode aan de oude hospita!
Recept gevulde courgettes
4 personen – 45 minuten incl. baktijd – makkelijk
Ingrediënten
4 courgettes
3 el olijfolie
750 gr gemengd gehakt
3 uien
2 tenen knoflook
2 ei
4 el broodkruim of paneermeel
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
zout
100 gr geraspte kaas

courgetteplant in mijn tuin
Bereiding
Was de courgettes goed en snijd de uiteinden er af. Snijd ze in de lengte doormidden. Hol met een lepel het zachte vruchtvlees aan de binnenkant er uit en gooi dit weg.
Zet dan een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Doe de courgettes er in en kook ze 2 minuten mee. Droog ze af en leg ze in een ovenschaal. Doe dan de volgende courgettes in de kookpan en ga zo door tot ze op zijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het gehakt in een grote schaal.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng die door het gehakt. Breek vervolgens de eieren en voeg ze bij het gehakt. Doe dan ook het broodkruim, het paprikapoeder en de cayennepeper erbij. Meng dit alles goed door elkaar. Breng het gehakt verder op smaak met zout.
Vul de courgettes met het gehaktmengsel. Strooi er tenslotte wat geraspte kaas overheen en zet de schaal 20-25minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.
Eet smakelijk!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.