gevulde courgettes

Jaaa, ik heb een heerlijk recept van gevulde courgettes voor je. Ooh wat is dat toch een heerlijke groente waar je echt alle kanten mee op kan. Gekookt, gebakken, gefrituurd, hartig en zoet. Het maakt de courgette niet uit wat je met hem doet. Hij kan alles aan. Dit recept heb ik van een hospita uit Hilversum waar ik tijdens een stage bij inwoonde. Een schat van een dame met een gezellig huis, die zich nergens mee bemoeide en af en toe heerlijk voor me kookte. Zo maakte ze ook ooit deze gevulde courgettes voor me. Ik vond het zo lekker dat ik het recept nog steeds regelmatig maak. Voila, vandaag dus ook een kleine ode aan de oude hospita!

Recept gevulde courgettes

4 personen – 45 minuten incl. baktijd – makkelijk

gevulde courgettes

Ingrediënten

4 courgettes

3 el olijfolie

750 gr gemengd gehakt

3  uien

2 tenen knoflook

2 ei

4 el broodkruim of paneermeel

1 el paprikapoeder

1 tl cayennepeper

zout

100 gr geraspte kaas

courgetteplant in mijn tuin

 

Bereiding

Was de courgettes goed en snijd de uiteinden er af. Snijd ze in de lengte doormidden. Hol met een lepel het zachte vruchtvlees aan de binnenkant er uit en gooi dit weg.

Zet dan een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Doe de courgettes er in en kook ze 2 minuten mee. Droog ze af en leg ze in een ovenschaal. Doe dan de volgende courgettes in de kookpan en ga zo door tot ze op zijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het gehakt in een grote schaal.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng die door het gehakt. Breek vervolgens de eieren en voeg ze bij het gehakt. Doe dan ook het broodkruim, het paprikapoeder en de cayennepeper erbij. Meng dit alles goed door elkaar. Breng het gehakt verder op smaak met zout.

Vul de courgettes met het gehaktmengsel. Strooi er tenslotte wat geraspte kaas overheen en zet de schaal 20-25minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.

Eet smakelijk!

 

gevulde courgettes

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 

 

TG Facebook Comments

27.06.2017
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.