-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-

Deze woensdag gaan we lekker geroosterde groenten eten. De meeste mensen denken bij groenten aan koken of bakken. Maar vandaag ga ik je laten zien hoe je groenten kunt roosteren. Niet alleen omdat het heel makkelijk is, de oven doet immers het werk. Maar ook omdat je, door de juiste groenten en kruiden te combineren, een hele nieuwe smaak aan je groenten kan geven. Hier laat ik je een combinatie zien van groenten, appels, uien, aardappels en kruiden. Het ruikt echt zalig als je de ovendeur opendoet. Een feest van Hollandse groenten en meditterane geuren. Het enige dat je erbij hoeft te doen is een lekker stukje gebakken vlees of vis.
Recept
geroosterde groenten:

Ingrediënten:
1 courgette in blokjes van 2×2 cm
2 bietjes geschild en in blokjes van 2×2 cm
2 moesappeltjes geschild en in blokjes (Goudreinette) van 2×2 cm
300 gr pompoen geschild en in blokjes van 2×2 cm
10 vastkokende aardappels gewassen en in blokjes gesneden van 2×2 cm
5 tenen knoflook
2 uien, in ringen gesneden
5 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
10 blaadjes salie
2 el gehakte oregano.
een flinke scheut goede olijfolie
zeezout en peper.

De bereiding is als volgt:
Verwarm je oven voor op 190 graden.
Doe alle groenten, kruiden, aardappels en uien door elkaar in een grote ovenschaal en overgiet ze flink met olijfolie.
Hussel lekker met je handen door elkaar en strooi er dan nog zeezout en peper over.
Doe de ovenschaal 45 minuten in de oven.
Hussel de groenten om het kwartier even door elkaar voor een gelijke gading.
Haal de schaal uit de oven, verwijder de kruidentakken en serveer direct!
TIPS:
Je hoeft natuurlijk niet de groenten te gebruiken die ik hier heb bereid, want groenten roosteren is een ideale manier om restjes groenten op te maken di jee nog hebt. Met wat lekkere kruiden erbij tover je iets heel nieuws op tafel.
Het is belangrijk dat je de groenten in blokjes van gelijke grootte snijdt. Dan wordt alles tegelijk gaar en het smaakt lekkerder als ze van gelijke grootte zijn. Echt waar!

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.