-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief

Deze woensdag gaan we lekker geroosterde groenten eten. De meeste mensen denken bij groenten aan koken of bakken. Maar vandaag ga ik je laten zien hoe je groenten kunt roosteren. Niet alleen omdat het heel makkelijk is, de oven doet immers het werk. Maar ook omdat je, door de juiste groenten en kruiden te combineren, een hele nieuwe smaak aan je groenten kan geven. Hier laat ik je een combinatie zien van groenten, appels, uien, aardappels en kruiden. Het ruikt echt zalig als je de ovendeur opendoet. Een feest van Hollandse groenten en meditterane geuren. Het enige dat je erbij hoeft te doen is een lekker stukje gebakken vlees of vis.
Recept
geroosterde groenten:

Ingrediënten:
1 courgette in blokjes van 2×2 cm
2 bietjes geschild en in blokjes van 2×2 cm
2 moesappeltjes geschild en in blokjes (Goudreinette) van 2×2 cm
300 gr pompoen geschild en in blokjes van 2×2 cm
10 vastkokende aardappels gewassen en in blokjes gesneden van 2×2 cm
5 tenen knoflook
2 uien, in ringen gesneden
5 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
10 blaadjes salie
2 el gehakte oregano.
een flinke scheut goede olijfolie
zeezout en peper.

De bereiding is als volgt:
Verwarm je oven voor op 190 graden.
Doe alle groenten, kruiden, aardappels en uien door elkaar in een grote ovenschaal en overgiet ze flink met olijfolie.
Hussel lekker met je handen door elkaar en strooi er dan nog zeezout en peper over.
Doe de ovenschaal 45 minuten in de oven.
Hussel de groenten om het kwartier even door elkaar voor een gelijke gading.
Haal de schaal uit de oven, verwijder de kruidentakken en serveer direct!
TIPS:
Je hoeft natuurlijk niet de groenten te gebruiken die ik hier heb bereid, want groenten roosteren is een ideale manier om restjes groenten op te maken di jee nog hebt. Met wat lekkere kruiden erbij tover je iets heel nieuws op tafel.
Het is belangrijk dat je de groenten in blokjes van gelijke grootte snijdt. Dan wordt alles tegelijk gaar en het smaakt lekkerder als ze van gelijke grootte zijn. Echt waar!

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.