-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb een heerlijk gerecht voor de Makkelijke Maandag of zo’n avond dat je haast hebt omdat je daarna moet sporten. Het is een supergezond gerecht met veel groenten en geen vlees. Ik combineer de groenten ook nog eens met een Limburgs kaasje. Dit Hervé kaasje vind je bij de Jumbo, AH en de kaasboer. Het is best een stinkkaasje maar ook een lekkere smaakmaker. Dus hop, ga eens voor Hollandse kaas om mee te koken.
Geroosterde groenten met brood
2 personen-30 minuten-makkelijk
vegetarisch-bevat lactose en gluten
Ingrediënten
1 Ui
1 paprika
1/2 courgette
1/2 aubergine
2 knoflooktenen
geroosterde paprikapoeder
zoete paprikapoeder.
dikke plakken stevig bruin brood
Limburgse kaas (Jumbo)
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Halveer dan de uien en snijd deze in ringen.
Snijd de paprika’s in repen.
En vervolgens ook de courgettes.
Snijd ook de aubergine in repen
Snipper dan de knoflooktenen, meng ze met de olijfolie. Breng dit op smaak met zout en peper. Voeg 1 tl geroosterde paprikapoeder toe en 1 tl zoete paprikapoeder. Hussel de groenten erdoor en meng alles goed door elkaar en schuif de schaal in de oven. Laat 20 minuten roosteren.
Leg het brood 10 minuten in de oven.
Snijd ondertussen Limburgse kaas in plakken en leg op een bord
Haal alles uit de oven. Beleg de plakken brood met de geroosterde groenten. Leg daar de plakken Limburgse kaas overheen en zet 5 minuutjes terug in de oven.
Als de kaas gesmolten is haal je het uit de oven en dien je het direct op!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.