-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag weer een lekker bloemkool-recept: Geroosterde bloemkool met yoghurtsaus. Sinds ik ontdekt heb dat je bloemkool op veel meer manieren kan bereiden dan alleen maar koken, is er een bloemkool wereld voor mij opengegaan. Vooral de bloemkoolsteak is mijn favoriet. Daar lijkt deze geroosterde variant ook heel erg op zij het dat deze uit de oven komt. Dat is een stuk makkelijker bakken dan in de pan, dus wel zo handig als je haast hebt. Verder deed ik er gebakken aardappeltjes, gehaktballetjes en een lekker yoghurtsaus bij. Eet smakelijk
Recept
Geroosterde bloemkool met yoghurtsaus
45 minuten-2 personen-makkelijk
bevat vlees-gluten en zuivel
Ingredienten
- 1 bloemkool
- komijnpoeder
- peper zout
- 1 tl paprikapoeder.
- goede olijfolie
- 400 gr Roseval aardappels
- 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- eetlepel broodkruim
- 400 gr gehakt
- roomboter
- bosje munt
- schaaltje yoghurt
- ¼ komkommer

Geroosterde bloemkool en aardappeltjes in de oven.
Bereiding
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Haal vervolgens het groen van de bloemkool en bewaar dit in je diepvries. Deze doet het namelijk prima in stukjes gesneden in je groentesoep.
Snijd dan de bloemkool voorzichtig in plakken. Leg die vervolegns op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de bloemkool met 1 el komijnpoeder, peper zout en het paprikapoeder. Druppel er dan goede olijfolie overheen.
Snijd de aardappels in schijfjes en bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze ook met de olijfolie. Leg ze naast de bloemkool op de bakplaat.
Schuif de bloemkool en de aardappels in de oven voor zo’n 20 minuten. Check af en toe of het niet te hard gaat.
Snipper ondertussen de sjalotjes en de knoflook fijn. Meng deze met het gehakt. Doe daar 1 ei en 1 el broodkruim doorheen. Meng goed en draai er balletjes van.
Verwarm een bakpan en doe daar de boter in. Als de boter bruist voeg je voorzichtig de balletjes toe en bak ze op middelhoog voor bruin.
Hak dan de munt fijn en meng die met de yoghurt (of kwark). Rasp de komkommer en knijp goed uit. Voeg toe aan de saus en roer goed door. Voeg een paar druppels goede olijfolie toe ne breng het op smaak met zout en peper en een snufje komijnpoeder.
Dit gerecht is ook heerlijk met zuurdesem of naanbrood! Bak deze even mee in de oven voor een extra lekker resultaat.
Wil je nog meer bloemkool recepten? Check dan deze gegratineerde bloemkool eens.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.