Gepofte aardappel


Ik heb een lekkere Hollandse gepofte aardappel voor je. De meeste kennen wel een recept van gepofte aardappel uit de magnetron, maar geloof me uit de oven is echt lekkerder. Dus vertel ik je vandaag hoe je gepofte aardappels in de oven maakt. Gebruik daarvoor trouwens een vastkokende aardappel zoals de Nicola, Accent en de Opperdoezer. Dat is de Rolls Royce onder de aardappels en komt uit de plaats Opperdoes. Een op en top streekproduct dus! Ik geef je een lekkere simpele saus bij de gepofte aardappels. De saus is zonder calorieën. Maar je kunt de gepofte aardappel ook heerlijk combineren met mijn eigen gemaakte heksenkaas. Die bevat ook weinig calorieën en is een van dé succesrecepten op mijn blog!

Recept

Gepofte aardappel met saus

2 personen-bijgerecht-35 minuten

Gepofte aardappel

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappels
  • yoghurt
  • dille
  • lente-ui
  • peper en zout
  • aluminiumfolie
Gepofte aardappel

Bereiding

Verwarm de oven eerst voor op 220 graden

Was de aardappels dan en wikkel ze een voor een in een stuk aluminiumfolie. leg de aardappels dan op de bakplaat in de oven en laat ze daar 30 minuten liggen.

Bereid ondertussen de saus voor door de yoghurt te mengen met de dillen en de ringetjes gesneden lente ui. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Laat dit even staan zodat de smaken in kunnen trekken.

Haal de aardappels uit de oven. Snijd ze overdwars open en serveer ze bij je gerecht. Zet het schaaltje saus op tafel zodat iedereen naar eigen inzicht saus over de gepofte aardappels kan schenken.

Gepofte aardappel

Het recept voor de heksenkaas vind je hier

TG Facebook Comments

05.07.2020
Geplaatst in aardappelgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.