gepofte aardappel met Hollandse garnalenHhmmm ik heb een heerlijk recept voor gepofte aardappel met Hollandse garnalen voor je. Gelukkig is het niet meer zo bloedheet. Dus kan de oven weer aan en kun je aardappelen poffen. Maar dat kan ook op de bbq, mocht je die vandaag aansteken. Hoe je aardappels poft leg ik je hier vandaag uit. Dan vertel ik waarom je nu in de winkel voor de Hollandse primeur aardappel moet kiezen en wat de kleine Hollandse garnalen zo bijzonder maakt. Want dat is het leuke van dit recept, alle ingrediënten zijn zo Hollands als maar kan. En super vers en goed van kwaliteit. Daar mogen we best trots op zijn! 

Recept gepofte aardappel met Hollandse garnalen

4 personen – bijgerecht – 1 uur – makkelijk

gepofte aardappel met Hollandse garnalen

Ingrediënten

  • 1 kilo Primeur aardappelen
  • bekertje crème fraîche/zure room
  • handvol bieslook
  • 250 gr Hollandse garnalen
  • peper en zout
  • aluminium folie
primeur aardappelen

primeur aardappelen

Bereiding

Verwarm eerst de oven voor op 220 graden.

Prik vervolgens je aardappels in met een vork.

Was dan de aardappels en wikkel ze een voor een in een stuk aluminiumfolie. Leg de aardappels dan op de bakplaat in de oven en laat ze daar 30 minuten liggen.

Knip ondertussen de bieslook fijn met een keukenschaar en meng de helft er van door de zure room. Breng dit verder op smaak met zout en peper.

Haal de aardappels uit de oven. Snijd ze overdwars open en schep er met een lepeltje de zure room op. Garneer dit met de Hollandse garnalen en doe daar naar smaak nog wat bieslook overheen. Voilà klaar zijn je gepofte aardappel met garnalen.

Tip: je kunt de bieslook ook vervangen door dille. dat is ook een lekker kruid bij vis. 

gepofte aardappel met Hollandse garnalen

Over de Hollandse Primeur aardappelen

primeur aardappelenHollandse aardappels worden in het hele land geteeld, maar de eerste van het jaar komen altijd uit Zeeland. Van het Zeeuwse eiland Tholen om precies te zijn. Begin juni komen de eerste kistjes primeur-aardappels op de veiling. In tegenstelling tot gewone aardappels kunnen Primeur aardappelen niet lang bewaard worden. Deze zijn dus altijd loeiers van het land en dat proef je. Primeur aardappelen die je eerder in de winkels vindt (vanaf april) komen uit Israël en Egypte en zijn echt minder lekker. Check dus altijd de verpakking voor de herkomst. Meer weten over primeur aardappelen, kijk op www.kennisplatform.aardappels.nl

Over de Hollandse garnalen

gepofte aardappel met Hollandse garnalenEr zijn zo’n 200 vissersboten in Nederland die Hollandse garnalen vangen in de de Noordzee, de Waddenzee of de Zeeuwse kustwateren. Daarvoor hebben zij speciaal vistuig aan boord. Ook kunnen de schippers de garnalen meteen aan boord al selecteren, schoonspoelen en koken. De Hollandse grijze garnalen staan bekend om hun zilte en licht zoete smaak. De structuur is ook wat vleziger dan de gewone garnalen. Door de stevige smaak hoef je maar een paar garnaaltjes bij je gerecht te doen om een lekkere extra zoetige, ziltige smaak aan je gerecht te geven. Hollandse garnalen hebben uiteraard het MSC-keurmerk. Meer weten over Hollandse garnalen? Kijk op www.visrecepten.nl

TG Facebook Comments

26.06.2019
Geplaatst in visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.