-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Hhmmm ik heb een heerlijk recept voor gepofte aardappel met Hollandse garnalen voor je. Gelukkig is het niet meer zo bloedheet. Dus kan de oven weer aan en kun je aardappelen poffen. Maar dat kan ook op de bbq, mocht je die vandaag aansteken. Hoe je aardappels poft leg ik je hier vandaag uit. Dan vertel ik waarom je nu in de winkel voor de Hollandse primeur aardappel moet kiezen en wat de kleine Hollandse garnalen zo bijzonder maakt. Want dat is het leuke van dit recept, alle ingrediënten zijn zo Hollands als maar kan. En super vers en goed van kwaliteit. Daar mogen we best trots op zijn!
Recept gepofte aardappel met Hollandse garnalen
4 personen – bijgerecht – 1 uur – makkelijk
Ingrediënten
- 1 kilo Primeur aardappelen
- bekertje crème fraîche/zure room
- handvol bieslook
- 250 gr Hollandse garnalen
- peper en zout
- aluminium folie

primeur aardappelen
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 220 graden.
Prik vervolgens je aardappels in met een vork.
Was dan de aardappels en wikkel ze een voor een in een stuk aluminiumfolie. Leg de aardappels dan op de bakplaat in de oven en laat ze daar 30 minuten liggen.
Knip ondertussen de bieslook fijn met een keukenschaar en meng de helft er van door de zure room. Breng dit verder op smaak met zout en peper.
Haal de aardappels uit de oven. Snijd ze overdwars open en schep er met een lepeltje de zure room op. Garneer dit met de Hollandse garnalen en doe daar naar smaak nog wat bieslook overheen. Voilà klaar zijn je gepofte aardappel met garnalen.
Tip: je kunt de bieslook ook vervangen door dille. dat is ook een lekker kruid bij vis.
Over de Hollandse Primeur aardappelen
Hollandse aardappels worden in het hele land geteeld, maar de eerste van het jaar komen altijd uit Zeeland. Van het Zeeuwse eiland Tholen om precies te zijn. Begin juni komen de eerste kistjes primeur-aardappels op de veiling. In tegenstelling tot gewone aardappels kunnen Primeur aardappelen niet lang bewaard worden. Deze zijn dus altijd loeiers van het land en dat proef je. Primeur aardappelen die je eerder in de winkels vindt (vanaf april) komen uit Israël en Egypte en zijn echt minder lekker. Check dus altijd de verpakking voor de herkomst. Meer weten over primeur aardappelen, kijk op www.kennisplatform.aardappels.nl
Over de Hollandse garnalen
Er zijn zo’n 200 vissersboten in Nederland die Hollandse garnalen vangen in de de Noordzee, de Waddenzee of de Zeeuwse kustwateren. Daarvoor hebben zij speciaal vistuig aan boord. Ook kunnen de schippers de garnalen meteen aan boord al selecteren, schoonspoelen en koken. De Hollandse grijze garnalen staan bekend om hun zilte en licht zoete smaak. De structuur is ook wat vleziger dan de gewone garnalen. Door de stevige smaak hoef je maar een paar garnaaltjes bij je gerecht te doen om een lekkere extra zoetige, ziltige smaak aan je gerecht te geven. Hollandse garnalen hebben uiteraard het MSC-keurmerk. Meer weten over Hollandse garnalen? Kijk op www.visrecepten.nl
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.