-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhmmm ik heb een heerlijk recept voor gepofte aardappel met Hollandse garnalen voor je. Gelukkig is het niet meer zo bloedheet. Dus kan de oven weer aan en kun je aardappelen poffen. Maar dat kan ook op de bbq, mocht je die vandaag aansteken. Hoe je aardappels poft leg ik je hier vandaag uit. Dan vertel ik waarom je nu in de winkel voor de Hollandse primeur aardappel moet kiezen en wat de kleine Hollandse garnalen zo bijzonder maakt. Want dat is het leuke van dit recept, alle ingrediënten zijn zo Hollands als maar kan. En super vers en goed van kwaliteit. Daar mogen we best trots op zijn!
Recept gepofte aardappel met Hollandse garnalen
4 personen – bijgerecht – 1 uur – makkelijk
Ingrediënten
- 1 kilo Primeur aardappelen
- bekertje crème fraîche/zure room
- handvol bieslook
- 250 gr Hollandse garnalen
- peper en zout
- aluminium folie

primeur aardappelen
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 220 graden.
Prik vervolgens je aardappels in met een vork.
Was dan de aardappels en wikkel ze een voor een in een stuk aluminiumfolie. Leg de aardappels dan op de bakplaat in de oven en laat ze daar 30 minuten liggen.
Knip ondertussen de bieslook fijn met een keukenschaar en meng de helft er van door de zure room. Breng dit verder op smaak met zout en peper.
Haal de aardappels uit de oven. Snijd ze overdwars open en schep er met een lepeltje de zure room op. Garneer dit met de Hollandse garnalen en doe daar naar smaak nog wat bieslook overheen. Voilà klaar zijn je gepofte aardappel met garnalen.
Tip: je kunt de bieslook ook vervangen door dille. dat is ook een lekker kruid bij vis.
Over de Hollandse Primeur aardappelen
Hollandse aardappels worden in het hele land geteeld, maar de eerste van het jaar komen altijd uit Zeeland. Van het Zeeuwse eiland Tholen om precies te zijn. Begin juni komen de eerste kistjes primeur-aardappels op de veiling. In tegenstelling tot gewone aardappels kunnen Primeur aardappelen niet lang bewaard worden. Deze zijn dus altijd loeiers van het land en dat proef je. Primeur aardappelen die je eerder in de winkels vindt (vanaf april) komen uit Israël en Egypte en zijn echt minder lekker. Check dus altijd de verpakking voor de herkomst. Meer weten over primeur aardappelen, kijk op www.kennisplatform.aardappels.nl
Over de Hollandse garnalen
Er zijn zo’n 200 vissersboten in Nederland die Hollandse garnalen vangen in de de Noordzee, de Waddenzee of de Zeeuwse kustwateren. Daarvoor hebben zij speciaal vistuig aan boord. Ook kunnen de schippers de garnalen meteen aan boord al selecteren, schoonspoelen en koken. De Hollandse grijze garnalen staan bekend om hun zilte en licht zoete smaak. De structuur is ook wat vleziger dan de gewone garnalen. Door de stevige smaak hoef je maar een paar garnaaltjes bij je gerecht te doen om een lekkere extra zoetige, ziltige smaak aan je gerecht te geven. Hollandse garnalen hebben uiteraard het MSC-keurmerk. Meer weten over Hollandse garnalen? Kijk op www.visrecepten.nl
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.