-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijk recept voor gepaneerde courgettes. Ik at het afgelopen vakantie in Italië bij vrienden. Het werd gepresenteerd als anti pasta, ofwel een voorafje. Maar de gepaneerde courgettes doen het op de Hollandse eettafel ook prima als groente bijgerecht. Het fijne is ook dat de moeilijk groente etende kids het niet zo snel herkennen als courgette en vooral het ei en de paneer proeven. Heb jij eters aan tafel die helemaal geen moeite met groente hebben. Of wil je eens op een ander manier eten? Doe het dan op de Italiaanse manier. Eet een paar lekkere groentegerechtjes zoals deze gepaneerde courgettes als voorafje en eet dan een lekkere pasta met saus als hoofdgerecht. Het leent zich perfect voor een vegetarische maaltijd. En je hoeft uiteraard niet zoveel pasta te maken als normaal.
Recept
Gepaneerde courgettes
4 personen – 20 minuten – makkelijk
Ingrediënten
4 kleine of 2 grote courgettes
3 eieren
250 gr paneermeel
zonnebloemolie
peper en zout
Bereiding
Snijd de courgettes in dunne, schuine plakken van ongeveer 1/2 cm dikte.
Kluts dan 3 eieren in een schaal door elkaar.
Vul een diep bord met paneermeel.
Verwarm vervolgens een diepe bakpan en doe er een flinke laag olie in.
Haal de plakken een voor een door het eimengsel en daarna door de paneermeel.
Leg de gepaneerde schijven voorzichtig in de hete olie.
Bak de schijven zo’n 2 minuten en keer ze dan met een vork om. Bak de andere kant ook 2 minuten en haal ze dan uit de olie.
Leg de gebakken schijven op keukenpapier om de olie op te vangen.
Serveer op een mooie schaal en eten maar!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.