Gemarineeerde kipIk heb een recept van de allerlekkerste gemarineerde kip die je ooit gegeten hebt. Je marineert de kip de avond tevoren of ’s ochtends in allemaal lekkere kruiden en laat hem in de koelkast rusten. ’s Avonds hoef je dan alleen maar de kip te bakken en klaar ben je. In het achtergebleven bakvet, bakte ik nog lekker wat aardappeltjes. Hhmm daar zitten dan al die kruidige smaken nog in. Heerlijk. 

Tante Door kip

De kip die ik gebruikte is van ‘Tante Door’. Dat is een merk kip van een Nederlandse vleesproducent met meer aandacht voor de kip dan de reguliere kippenhandel. Zo groeit de Tante Door kip op in ruime stallen in Nederland, krijgt ze plantaardig voedsel en hoeft ze niet zo snel te groeien. Geen biologische kip, maar een stuk diervriendelijk gefokt en geslacht dan kip uit de bio-industrie. Misschien iets om op te letten als je kip koopt. Het is tenslotte een mooi Nederlands product, waar je met mijn overheerlijke marinade een super lekkere en malse kip van kan bakken.

Recept

(héél lekker)

Gemarineeerde kip

4 personen – super makkelijk

Gemarineeerde kip

Ingrediënten 

1 dl olijfolie

el paprikapoeder zoet

1 tl chilipeper

1 tl cayennepeper

2 tl gedroogde oregano

1 teen knoflook

4 kippenbouten

2 dl balsamico-azijn

1 tl honing

1 klein blikje tomatenpuree

Gemarineeerde kip

Bereiding

Meng de olie met de kruiden en specerijen.

Pers de teen knoflook uit en voeg die toe.

Wrijf de kip in met de marinade en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Zet een ruime braadpan op het vuur en doe daar de olijfolie in. Haal de kip uit de koelkast en bak de kippenbouten even aan in de hete pan. Zet het vuur wat lager en bak de kip op een rustig vuur verder.

Keer de kippenbouten na 5 minuten om en bak de andere zijde een minuut of 10. Zet het vuur weer wat lager en bak de kip nog een half uurtje terwijl je de bouten af en toe omkeert. Ook kun je af en toe met een lepel wat van het bakvet over de kippenbouten scheppen. Dan blijft het vlees lekker mals.

gebakken kip

Zin in deze lekkere coleslaw bij de gebakken kip. Dan heb ik hier een lekker recept voor je.

coleslaw

TG Facebook Comments

30.01.2017
Geplaatst in vleesgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.