-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb een recept van de allerlekkerste gemarineerde kip die je ooit gegeten hebt. Je marineert de kip de avond tevoren of ’s ochtends in allemaal lekkere kruiden en laat hem in de koelkast rusten. ’s Avonds hoef je dan alleen maar de kip te bakken en klaar ben je. In het achtergebleven bakvet, bakte ik nog lekker wat aardappeltjes. Hhmm daar zitten dan al die kruidige smaken nog in. Heerlijk.
Tante Door kip
De kip die ik gebruikte is van ‘Tante Door’. Dat is een merk kip van een Nederlandse vleesproducent met meer aandacht voor de kip dan de reguliere kippenhandel. Zo groeit de Tante Door kip op in ruime stallen in Nederland, krijgt ze plantaardig voedsel en hoeft ze niet zo snel te groeien. Geen biologische kip, maar een stuk diervriendelijk gefokt en geslacht dan kip uit de bio-industrie. Misschien iets om op te letten als je kip koopt. Het is tenslotte een mooi Nederlands product, waar je met mijn overheerlijke marinade een super lekkere en malse kip van kan bakken.
Recept
(héél lekker)
Gemarineeerde kip
4 personen – super makkelijk
Ingrediënten
1 dl olijfolie
el paprikapoeder zoet
1 tl chilipeper
1 tl cayennepeper
2 tl gedroogde oregano
1 teen knoflook
4 kippenbouten
2 dl balsamico-azijn
1 tl honing
1 klein blikje tomatenpuree
Bereiding
Meng de olie met de kruiden en specerijen.
Pers de teen knoflook uit en voeg die toe.
Wrijf de kip in met de marinade en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Zet een ruime braadpan op het vuur en doe daar de olijfolie in. Haal de kip uit de koelkast en bak de kippenbouten even aan in de hete pan. Zet het vuur wat lager en bak de kip op een rustig vuur verder.
Keer de kippenbouten na 5 minuten om en bak de andere zijde een minuut of 10. Zet het vuur weer wat lager en bak de kip nog een half uurtje terwijl je de bouten af en toe omkeert. Ook kun je af en toe met een lepel wat van het bakvet over de kippenbouten scheppen. Dan blijft het vlees lekker mals.
Zin in deze lekkere coleslaw bij de gebakken kip. Dan heb ik hier een lekker recept voor je.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.