-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Laten we de week eens lekker beginnen met een gehaktschotel met bier. Hoe ik nou bij bier kom? Nou ja, het is net weekeinde geweest en ik ben nog een beetje in de biersferen. Nee, ik ben niet naar een Duits Oktoberfest geweest, maar ik was met manlief aan het shoppen in Den Bosch, de stad waar ik opgroeide. De kroegen in de stad zagen er zo vanouds gezellig en druk uit dat we besloten lekker aan de speciaalbieren te gaan. Dus vandaag ben ik nog een beetje in de biersferen en ben ik in het koken met bier gedoken. En daar werd ik dan ook weer heel blij van. Zo ga ik deze week een biercake proberen te maken, maar eerst heb ik vandaag deze gehaktschotel gemaakt. Fijne Makkelijke Maandag
Recept
Gehaktschotel met bier
Ingrediënten
500 gram bloemige aardappelen zoals Eigenheimers of Doré
2 uien
2 tenen knoflook
½ knolselderij
1 winterpeen
500 gram rundergehakt
1 el rozemarijn
1 el tijm
1 tl paprikapoeder
1 klein blik tomatenpuree
roomboter
1 flesje oud bruin bier
50 gr oude kaas, geraspt
1 ei, geklutst
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een pan water met ½ el zout en breng dit aan de kook. Laat de aardappelen 10-15 minuten koken.
Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
Schil de knolselderij en de winterpeen en snijd ze in blokjes van 2×2 cm.
Doe een klont roomboter in een braadpan en verhit die langzaam op het vuur. Voeg het gehakt toe als de boter bruist. Zet het vuur iets hoger. Roer het gehakt steeds door zodat het gehakt rul wordt. Voeg peper en zout toe.
Doe de uiringen en de knoflook erbij roerbak even door. Voeg de rozemarijn, tijm en paprikapoeder toe en roer goed door het gehakt.
Zet het vuur weer iets lager en doe de tomatenpuree en het bier erbij. Voeg de blokjes knolselderij en peen toe. Stoof dit zo’n 30 minuten op de laagste hittebron gaar.
Giet de aardappelen af, maar net niet helemaal. Stamp ze fijn. Roer er een klont roomboter doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het gehakt-groente mengsel in een vuurvaste schaal. Schap daar de pureen bovenop.
Meng de geraspte kaas met het ei en bedek daar de bovenkant mee.
Schuif het geheel in de oven en laat 10-15 minuten staan tot de bovenkant gelijkmatig lichtbruin van kleur is geworden.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.