gehaktmuffinsIk heb vandaag een simpel maar leuk idee voor je. Het is tenslotte Makkelijke Maandag. Ik maakte gisteravond namelijk deze gehaktmuffins en die vielen bijzonder lekker uit. vandaar dat ze meteen op mijn blog komen. Ik maakte de gehaktmuffins van blinde vinken van de slager. Maar je kunt ze ook van gewoon gemengd gehakt maken met wat ontbijtspek eromheen. Afijn, kijk maar. Het is in ieder geval lekker en je zet weer eens wat ander vlees op tafel zonder duurder uit te zijn. 

Recept

Gehaktmuffins

4 personen-bijgerecht-20 minuten-makkelijk

bevat gluten en vlees

gehaktmuffins

Ingrediënten

4 bladerdeegvellen

4 blinde vinken

1 ei

peper en zout

gehaktmuffins

Bereiding

Haal de bladerdeeg vellen uit de diepvries en laat ze ontdooien.

Verwarm dan de oven voor op 225 graden.

Snijd vervolgens de blinde vinken doormidden.

Snijd de bladerdeeg vellen doormidden en rol een halve blinde vink in het bladerdeeg. Maak die aan de uiteinden vast en vouw de bovenkant iets naar buiten alsof het bloemblaadjes zijn. Vouw het randje aan de onderkant juist dicht. Doe dit nu met alle blinde vinken.

Neem een vel bakpapier en leg die op een bakplaat. Zet daar dan de gehaktmuffins  op.

Kluts je ei los in een kommetje en bestrijk het bladerdeeg daar mee. Verdeel de rest van het ei over de bovenkant van de gehaktmuffins mee. Strooi er tenslotte peper en zout oven en schuif ze de oven in. Laat ze daar zo’n 20 minuten bakken en check tussentijds wel of het niet te hard gaat.

De gehaktmuffins zijn heerlijk bij een gepofte aardappel. Deze kun je tegelijkertijd poffen in de oven. Morgen leg ik je uit hoe je dat precies doet.

Eet smakelijk!

Wat is het verschilgehaktmuffins tussen blinde vinken en slavinken?

Een blinde vink (die ik hier gebruik) is gemaakt van kalfsgehakt, dat gerold is in een dun plakje rundvlees of kalfsvlees.

Een slavink is half-om-halfgehakt met een plakje ontbijtspek eromheen. Een iets goedkopere variant op de blinde vink dus. Deze laatste is ook ouder, waarschijnlijk begin 20e eeuw. De slavink komt pas sinds de jaren ’60 in ons woordenboek voor.

Beiden heten naar de vogel. Blind als in een vogeltje ander kopje. En slavink zou afgeleid zijn van het woord slagvink dat een zangvogel was.

gehaktmuffins

TG Facebook Comments

24.06.2018
Geplaatst in vleesgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.