-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb vandaag een simpel maar leuk idee voor je. Het is tenslotte Makkelijke Maandag. Ik maakte gisteravond namelijk deze gehaktmuffins en die vielen bijzonder lekker uit. vandaar dat ze meteen op mijn blog komen. Ik maakte de gehaktmuffins van blinde vinken van de slager. Maar je kunt ze ook van gewoon gemengd gehakt maken met wat ontbijtspek eromheen. Afijn, kijk maar. Het is in ieder geval lekker en je zet weer eens wat ander vlees op tafel zonder duurder uit te zijn.
Recept
Gehaktmuffins
4 personen-bijgerecht-20 minuten-makkelijk
bevat gluten en vlees
Ingrediënten
4 bladerdeegvellen
4 blinde vinken
1 ei
peper en zout
Bereiding
Haal de bladerdeeg vellen uit de diepvries en laat ze ontdooien.
Verwarm dan de oven voor op 225 graden.
Snijd vervolgens de blinde vinken doormidden.
Snijd de bladerdeeg vellen doormidden en rol een halve blinde vink in het bladerdeeg. Maak die aan de uiteinden vast en vouw de bovenkant iets naar buiten alsof het bloemblaadjes zijn. Vouw het randje aan de onderkant juist dicht. Doe dit nu met alle blinde vinken.
Neem een vel bakpapier en leg die op een bakplaat. Zet daar dan de gehaktmuffins op.
Kluts je ei los in een kommetje en bestrijk het bladerdeeg daar mee. Verdeel de rest van het ei over de bovenkant van de gehaktmuffins mee. Strooi er tenslotte peper en zout oven en schuif ze de oven in. Laat ze daar zo’n 20 minuten bakken en check tussentijds wel of het niet te hard gaat.
De gehaktmuffins zijn heerlijk bij een gepofte aardappel. Deze kun je tegelijkertijd poffen in de oven. Morgen leg ik je uit hoe je dat precies doet.
Eet smakelijk!
Wat is het verschil
tussen blinde vinken en slavinken?
Een blinde vink (die ik hier gebruik) is gemaakt van kalfsgehakt, dat gerold is in een dun plakje rundvlees of kalfsvlees.
Een slavink is half-om-halfgehakt met een plakje ontbijtspek eromheen. Een iets goedkopere variant op de blinde vink dus. Deze laatste is ook ouder, waarschijnlijk begin 20e eeuw. De slavink komt pas sinds de jaren ’60 in ons woordenboek voor.
Beiden heten naar de vogel. Blind als in een vogeltje ander kopje. En slavink zou afgeleid zijn van het woord slagvink dat een zangvogel was.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.