-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhhm er gaat niks boven heerlijk gegrilde paprika. Je hele huis ruikt heerlijk zomers als je paprika direct zelf grilt op je gasfornuis. Heb je geen gaspitten? Ook geen probleem, want dan grill je ze in de oven. Of natuurlijk buiten op de bbq. Het is altijd lekker. Ook je kinderen, als ze al niet van de lekker zoete rode paprika houden, zullen de gegrilde paprika echt heel lekker vinden. Hij is zacht van structuur en heerlijk zoet van smaak. het is even wat geklieder maar dan heb je een heerlijk vitaminerijk bijgerecht dat je kunt eten als anti pasti, op de bruschette, op e boterham, door de salade. Afijn, je kunt er alle kanten mee op! Fijne zomeravond alvast!
Recept
Gegrilde paprika
Hoe gril je paprika op je gasspit?
1) Nou zo dus, direct op de vlam op een vlamverdeler die je bij elke Blokker voor een euro kunt kopen.
2) Draai de paprika een paar keer zodat de hele paprika zwartgeblakerd is.
3) Dan komt de truc, doe de paprika in een plastic boterhamzakje en laat hem daar in afkoelen.
4)Daarna kun je alvast het grootste deel van het losse, zwarte vel lostrekken terwijl de paprika nog in het zakje zit. Dat scheelt je vieze handen.
5) Haal hem dan uit het zakje en haal alles er af.
6) Was je handen en snijd de paprika in stukken. Strooi er wat zeezout, peper en goede olijfolie over.
Hoe gril je een paprika in de oven?
Zet de oven op 225 graden en leg de paprika’s direct op de bakplaat. Draai ze af en toe om. Haal ze er uit als ze helemaal zwartgeblakerd zijn en ga dan verder met stap 3.
Wat kun je maken met gegrilde paprika?
Eet hem op een bruschette, samen met wat mozzarella.
Eet hem op een geroosterde boterham als gezond broodbeleg. Als je de paprika maalt in de blender, kun je er ook een spread van maken die je op je boterham smeert.
Doe de gegrilde paprika door je salade of maak er een paprikasalade van.
Maak er een pinchos of snack van door de paprikastukjes te vullen met toijnsalade en dan op te rollen. Prikkertje erdoor en klaar.
Meer overheerlijke paprikarecepten vind je hier!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.