Gegrilde bloemkool met saus

Gegrilde bloemkool met saus. Tja, je moet er maar opkomen…. Vanmorgen was de bloemkool in de aanbieding in mijn supermarkt. Maar eigenlijk ben ik helemaal niet dol op standaard gekookte bloemkool met een saussie zoals mijn moeder hem vroeger maakte. Dus probeer ik zelf altijd wat anders met de bloemkool te doen. Vandaar dat ik in Het Hollands Maandkookboek een recept heb staan voor bloemkool-steaks. Ik word er regelmatig door lezers op geattendeerd dat ze dat zo’n leuk recept vinden. Dus liet ik mijn creatieve brein weer los terwijl ik thuis met een kop koffie naast mijn zojuist verworven bloemkool zat. Wat als ik er een soort saté van maak….. nou dat bleek zo gepiept. Tada gegrilde bloemkool met saus.

Recept

Gegrilde bloemkool

Gegrilde bloemkool met saus

Ingrediënten

een bloemkool

1 tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kaneel

2 tenen knoflook

3 el olijfolie

1 el zeezout

2 el olie

1 tl rode wijnazijn

1 tl mosterd

2 el zoete abrikozenjam of een andere als je dat niet in huis hebt.

Extra: pan water, grill pan, kom

Bereiding:

Zet een pan water op het vuur en breng die aan de kook.

Snijd de bloemkool in roosjes van ongeveer gelijke grootte.

Doe de bloemkoolroosjes zodra het water kookt in de pan. Haal ze er na 2 minuten weer uit. Doe ze dan in een vergiet en houdt die onder koud stromend water. Laat dit even uitlekken.

Maar ondertussen de marinade door de cayennepeper, paprikapoeder, kaneel, uitgeperste teen knoflook, olijfolie en zeezout te mengen in een grote kom. Hussel daar vervolgens de bloemkoolroosjes goed door tot ze goed bedekt zijn.

Gegrilde bloemkool met saus

Zo zien de gemarineerde bloemkoolroosjes er uit.

Zet een grilpan op hoog vuur. Rijg de bloemkoolroosjes aan een sateprikker en leg ze in de pan. Draai ze regelmatig om en haal ze uit de pan.

Gegrilde bloemkool met saus

Zo ligt de bloemkool-sate in de grillpan.

Maak een saus/dressing van de olie, wijnazijn, mosterd en jam. Giet die over de satestokjes en verdeel die over de borden. De gegrilde bloemkool met saus is lekker met gebakken aardappelen en een salade.

 

Gegrilde bloemkool met saus

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies !

TG Facebook Comments

08.11.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.