-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Gegrilde bloemkool met saus. Tja, je moet er maar opkomen…. Vanmorgen was de bloemkool in de aanbieding in mijn supermarkt. Maar eigenlijk ben ik helemaal niet dol op standaard gekookte bloemkool met een saussie zoals mijn moeder hem vroeger maakte. Dus probeer ik zelf altijd wat anders met de bloemkool te doen. Vandaar dat ik in Het Hollands Maandkookboek een recept heb staan voor bloemkool-steaks. Ik word er regelmatig door lezers op geattendeerd dat ze dat zo’n leuk recept vinden. Dus liet ik mijn creatieve brein weer los terwijl ik thuis met een kop koffie naast mijn zojuist verworven bloemkool zat. Wat als ik er een soort saté van maak….. nou dat bleek zo gepiept. Tada gegrilde bloemkool met saus.
Recept
Gegrilde bloemkool
Ingrediënten
een bloemkool
1 tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kaneel
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1 el zeezout
2 el olie
1 tl rode wijnazijn
1 tl mosterd
2 el zoete abrikozenjam of een andere als je dat niet in huis hebt.
Extra: pan water, grill pan, kom
Bereiding:
Zet een pan water op het vuur en breng die aan de kook.
Snijd de bloemkool in roosjes van ongeveer gelijke grootte.
Doe de bloemkoolroosjes zodra het water kookt in de pan. Haal ze er na 2 minuten weer uit. Doe ze dan in een vergiet en houdt die onder koud stromend water. Laat dit even uitlekken.
Maar ondertussen de marinade door de cayennepeper, paprikapoeder, kaneel, uitgeperste teen knoflook, olijfolie en zeezout te mengen in een grote kom. Hussel daar vervolgens de bloemkoolroosjes goed door tot ze goed bedekt zijn.

Zo zien de gemarineerde bloemkoolroosjes er uit.
Zet een grilpan op hoog vuur. Rijg de bloemkoolroosjes aan een sateprikker en leg ze in de pan. Draai ze regelmatig om en haal ze uit de pan.

Zo ligt de bloemkool-sate in de grillpan.
Maak een saus/dressing van de olie, wijnazijn, mosterd en jam. Giet die over de satestokjes en verdeel die over de borden. De gegrilde bloemkool met saus is lekker met gebakken aardappelen en een salade.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.