-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijk makkelijk bijgerechtje van gegrilde aubergine voor je. Je maakt het heel simpel in de grillpan of op de barbecue. Beetje olie met knoflook en peterselie er op en je waant je meteen in een of ander warm land in de Mediterranee. Nou worden er in Nederland niet erg veel aubergines gegeten en ik ben eerlijk gezegd niet enorm dol op aubergine. Maar zo gegrild wil het wel lukken. Dat zal wel komen omdat ik dit recept ooit kreeg van een Italiaanse mama, die genoot van mijn Hollandse interesse in haar eenvoudige hapjes. Haar kinderen vonden het de normaalste zaak van de wereld dat ze zo lekker kookte en kwamen nooit in de keuken kijken. Nou ik wel dus, en hoewel we weinig woorden konden wisselen heb ik veel van haar kookkunsten opgestoken. Hhhmmm ik zou zeggen grillen met die aubergine, want zo heb jij hem vast nog nooit gegeten. En eens moet de eerste keer wezen, niet waar!
Recept
Gegrilde aubergine met knoflookolie
Ingrediënten
aubergine
olijfolie, extra vierge
knoflook
peper en zeezout
peterselie
Bereiding
Was de aubergine.
Snijd de uiteinden er af.
Snijd hem in de lengte in dunne plakken.
Zet een grillpan op het vuur en leg de plakken in de pan. Draai ze na een minuut of 3-5 om en bak de andere kan.
Doe wat olijfolie in een kommetje, knijp er wat tenen knoflook boven uit en roer even door elkaar.
Leg de aubergines op een schaaltje en verdeel steeds wat knoflookolie tussen de laagjes aubergine.
Strooi er dan wat peper en zeezout over en knip wat peterselie klein. Strooi die over de aubergine en klaar ben je.
Je kunt de plakjes ook nog oprollen en met een prikkertje vastzetten. Dan heb je een leuk borrelhapje.
Wist je trouwens dat:
Nederlanders gemiddeld maar 1 aubergine per jaar per gezin eten.
Turkije koploper is in aubergines eten 13 kg per persoon per jaar.
Aubergine bevatten maar heel weinig calorieën, 18 kcal per 100 gram.
Aubergines vooral veel vezels bevatten, worden je darmen blij van.
Aubergines worden het hele jaar in Nederlandse kassen geteeld.
Kijk dus in de supermarkt of je aubergine uit Nederland komt. Dat is wel zo duurzaam toch!!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.