-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag ga ik een heel simpel bijgerechtje maken van gegrilde aardperen. Ja, ik ben de laatste tijd erg into de aardperen, of wel topinamboer. Zo noemen kenners dit gekke bruine knolletje ook wel. Ik vind dit nootachtig smakend aardappelig knolletje echt heerlijk. Gisteren had ik er een paar over en die ging ik eens roosteren. Nou dat was supermakkelijk en ik had meteen een aardig bijgerechtje. Ik zou zeggen ga ook aan de slag met de bijna vergeten aardpeer. Vraag ernaar bij je groenteboer of ga naar een goede natuurwinkel. Die heeft ze zeker. Eet smakelijk vast!
Recept
gegrilde aardperen
Ingrediënten
zoveel aardperen als je wil
goede olijfolie
zeezout
een paar tenen knoflook
een bosje bieslook
Bereiding
Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes.
Doe de plakjes aardpeer in een schaal. Doe er wat olijfolie en zeezout. Hussel ze dan goed door elkaar.
Pel de tenen knoflook en snijd ze in reepjes.
Zet een grilpan op het vuur, laat goed warm worden en leg daarin de plakjes aardpeer.
Laat ze een paar minuten grillen en draai ze dan om. Gril ook de andere kant een paar minuten.
Doe er dan de plakjes knoflook bij en gril die even mee. Schep alles in een schaaltje.
Knip de bieslook in stukjes en verdeel die over de aardperen.
Besprenkel alles naar smaak met nog wat olijfolie en peper en zout.
Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.