gegrilde aardperen
Vandaag ga ik een heel simpel bijgerechtje maken van gegrilde aardperen. Ja, ik ben de laatste tijd erg into de aardperen, of wel topinamboer. Zo noemen kenners dit gekke bruine knolletje ook wel. Ik vind dit nootachtig smakend aardappelig knolletje echt heerlijk. Gisteren had ik er een paar over en die ging ik eens roosteren. Nou dat was supermakkelijk en ik had meteen een aardig bijgerechtje. Ik zou zeggen ga ook aan de slag met de bijna vergeten aardpeer. Vraag ernaar bij je groenteboer of ga naar een goede natuurwinkel. Die heeft ze zeker. Eet smakelijk vast!

Recept

gegrilde aardperen

gegrilde aardperenIngrediënten

zoveel aardperen als je wil

goede olijfolie

zeezout

een paar tenen knoflook

een bosje bieslook

Bereiding

Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes.

Doe de plakjes aardpeer in een schaal. Doe er wat olijfolie en zeezout. Hussel ze dan goed door elkaar.

Pel de tenen knoflook en snijd ze in reepjes.

Zet een grilpan op het vuur, laat goed warm worden en leg daarin de plakjes aardpeer.

Laat ze een paar minuten grillen en draai ze dan om. Gril ook de andere kant een paar minuten.

Doe er dan de plakjes knoflook bij en gril die even mee. Schep alles in een schaaltje.

Knip de bieslook in stukjes en verdeel die over de aardperen.

Besprenkel alles naar smaak met nog wat olijfolie en peper en zout.

Eet smakelijk!

 

TG Facebook Comments

01.03.2017
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.