-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag heb ik heerlijk gegratineerde spruitjes uit de oven voor je. Die goeie oude spruitjes zijn momenteel spotgoedkoop. We eten ze nu dan ook wekelijks. En ja dan ga je toch iets bedenken om ze weer anders klaar te maken. Nu vind ik het sowieso heerlijk om bv. spitskool en witlof in de oven te bakken. Beiden krijgen niet alleen een andere smaak, ze krijgen ook een andere bite. Dus besloot ik dat ook eens met de minikooltjes die we spruitjes noemen te doen. En ook dat was een succes. En ook nog eens kinderlijk eenvoudig. Dat is ook wel handig toch?
Recept
Gegratineerde spruitjes uit de oven.
4 personen-30 minuten incl. baktijd-super makkelijk
glutenvrij

Ingrediënten
500 gr spruitjes
Olijfolie
Pittige paprikapoeder
100 gr Geraspte oude kaas
Extra: bakpapier

Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 180ºC.
Leg dan een vel bakpapier op een bakplaat.
Snijd vervolgens de onderkant van de spruitjes en halveer ze. Leg ze op het bakpapier en besprenkel royaal met olijfolie en pittige paprikapoeder.
Strooi er dan de geraspte oude kaas over en laat 20 minuten in het midden van de oven bakken. Check af en toe of ze niet aanbranden.
Haal de gegratineerde spruitjes uit de oven en serveer ze bij gebakken aardappels en een stukje vlees.
Zin in een kookworkshop dit voorjaar?

Op 13 april start ik weer met de workshop Conserveren! Check de volgende data hier

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.