-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een echt Hollands recept: Gegratineerde koolraap uit de oven. We kennen allemaal het gezegde: nu zijn de rapen gaar! Maar ik denk dat niet iedereen er bij stilstaat dat je de ouderwetse koolraap nog steeds kunt kopen. Sterker nog, ze zijn in het seizoen dus spotgoedkoop. Maar het is typisch zo’n ouderwetse groente waar bijna niemand raad mee weet. Vandaar dat ik dit recept met je deel. Het is een heerlijke manier om met de aparte, ietwat grondige smaak van de koolraap kennis te maken. En je kunt er prefect restjes oud brood mee verwerken!
Recept
Gegratineerde koolraap uit de oven

koolraap
4 personen-bijgerecht-makkelijk-45 minuten incl. baktijd
bevat lactose en gluten
Ingrediënten
1 el boter
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
1 ui, gepeld en gesnipperd
1/2 koolraap
5 boterhammen
500 ml melk
4 eieren
200 gr oude kaas, geraspt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
peper & zout
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 180°C.
Zet dan een pannetje op en doe daar wat boter in. Als de boter bruist doe je er de knoflook en de uien bij. Bak ze even lekker door, maar niet te hard.
Schil ondertussen de halve koolraap en rasp ze in de keukenmachine of op een handrasp.
Vet vervolgens een ovenschaal in met boter.
Leg onderin de ovenschaal de boterhammen en verdeel daar de geraspte koolraap over. Doe daar weer de gebakken uien en knoflook bovenop.
Vermeng dan in een kom de melk met de eieren en de rest van de kaas. Breng dit op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
Giet dit mengsel over de groenten en brood in de ovenschaal. Strooi er de rest van de oude kaas over.
Zet de schaal een half uurtje in de voorverwarmde oven. Check af en toe of het niet aanbrandt.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.