-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag een echt Hollands recept: Gegratineerde koolraap uit de oven. We kennen allemaal het gezegde: nu zijn de rapen gaar! Maar ik denk dat niet iedereen er bij stilstaat dat je de ouderwetse koolraap nog steeds kunt kopen. Sterker nog, ze zijn in het seizoen dus spotgoedkoop. Maar het is typisch zo’n ouderwetse groente waar bijna niemand raad mee weet. Vandaar dat ik dit recept met je deel. Het is een heerlijke manier om met de aparte, ietwat grondige smaak van de koolraap kennis te maken. En je kunt er prefect restjes oud brood mee verwerken!
Recept
Gegratineerde koolraap uit de oven

koolraap
4 personen-bijgerecht-makkelijk-45 minuten incl. baktijd
bevat lactose en gluten
Ingrediënten
1 el boter
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
1 ui, gepeld en gesnipperd
1/2 koolraap
5 boterhammen
500 ml melk
4 eieren
200 gr oude kaas, geraspt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
peper & zout
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 180°C.
Zet dan een pannetje op en doe daar wat boter in. Als de boter bruist doe je er de knoflook en de uien bij. Bak ze even lekker door, maar niet te hard.
Schil ondertussen de halve koolraap en rasp ze in de keukenmachine of op een handrasp.
Vet vervolgens een ovenschaal in met boter.
Leg onderin de ovenschaal de boterhammen en verdeel daar de geraspte koolraap over. Doe daar weer de gebakken uien en knoflook bovenop.
Vermeng dan in een kom de melk met de eieren en de rest van de kaas. Breng dit op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
Giet dit mengsel over de groenten en brood in de ovenschaal. Strooi er de rest van de oude kaas over.
Zet de schaal een half uurtje in de voorverwarmde oven. Check af en toe of het niet aanbrandt.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.