-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag staat in het teken van een lekker stukje vlees, en wel de procureur. Het is varkensvlees van de nek van het varken. De meeste mensen kennen het van de pulled pork, want daar is de procureur zeer geschikt voor. Maar dit zeer zachte stukje vlees kun je ook prima bakken en direct opeten. Dat scheelt toch een paar uurtjes wachten! En het resultaat is minstens net zo lekker. Afijn, hoe je dit stukje vlees bakt leg ik je hier uit.
Recept Gebakken procureur
4 personen-15 minuten-makkelijk
bevat vlees-gluten& lactosevrij

Ingrediënten
- 4 lapjes procureur
- peper en zout
- roomboter
- olijfolie
- beetje bouillon

Bereiding
Haal het vlees minimaal een half uurtje voor het bakken uit de koelkast. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout
Zet een ruime bakpan op een middelmatig vuur en verwarm die even voor.
Voeg na een minuutje een flinke klont roomboter toe en een klein scheutje olijfolie. Laat deze rustig smelten, aangebrande roomboter is echt niet lekker en al helemaal niet gezond!
Leg het vlees rustig in de bruisende boter en beweeg de lapjes heen en weer. Bak een paar minuten op een kant en draai ze dan om. Laat ze weer rustig bakken en draai ze dan weer om. Een paar minuten later, draai je ze weer om. Je bakt de 4 lapjes in 8-10 minuten.
Haal het vlees dan uit de pan en leg de lapjes op een bord. Giet wat bouillon in de pan en roer de aanbaksels even los. Laat dit een minuutje zachtjes inkoken en giet de jus dan over het vlees.
Dien op met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld stukjes gebakken knolselderij. Knolselderij is heerlijk bij varkensvlees.

Wist je dat
Coppa di Parma gemaakt is van procureur…
In de Zuidoostelijke staten van de VS, en dan met name Tennessee, eten ze de originele ‘Pulled Pork’ met zoete BBQ saus…
De pulled pork van Nederlandse foodtrucks ook van procureur is gemaakt. Omdat het vlees zo zacht en lekker vet is kun je het urenlang garen. Voor pulled pork wordt het vlees eerst gemarineerd en daarna urenlang (minimaal 4) op de bbq of in de oven op maximaal 150 graden gelegd. Daarna valt het vlees uit elkaar en is heerlijk met bbq saus op een broodje.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.