Gebakken pompoen

Hopla, een lekker makkelijk gerecht van gebakken pompoen! Zie jij ze liggen bij de groenteboer en denk je: “tja, behalve soep maken weet ik eigenlijk niet wat ik er mee moet doen?” Jammer, want er is bijna geen makkelijker en veelzijdiger groente dan de pompoen. Vroeger was ik er helemaal niet dol op. Ik vond het maar een weeïge bende die uit de pan kwam. Maar ik wist niet dat ik hem veel te lang doorkookte, en dat moet je dus juist niet doen. Inmiddels weet ik wel beter en maak ik jam, pudding, taart, gnocchi en soep van pompoen. Vandaag laat ik je een simpele bereiding van pompoen als groentegerecht bij een stukje vlees zien. Je kunt het vanavond zo maken. En heb je wat pompoen over? Haal de schil er af, snijd hem in grove stukken en vries hem in. 

Recept

Gebakken pompoen

4 personen-30 minuten-makkelijk

glutenvrij-lactosevrij

Reuzepompoen. Ook wel bekend als oranje pompoen.

 

Ingrediënten

800 gr pompoen, geschild en in blokjes

1 ui, in ringen gesneden

1 bakje champignons, in kwarten gesneden

olijfolie

Balsamico azijn

2 tl paprikapoeder

1 tl cayennepeper

1 tl kaneelpoeder

peper en zout

Bereiding:

Zet een bakpan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Doe de blokjes pompoen in de pan. Zorg dat de blokjes niet te groot zijn en een beetje van gelijke grootte zijn. Dat eet echt een stuk lekkerder. Bak de blokjes een paar minuten al roerend in de pan.

Voeg vervolgens de uiringen toe en roer weer door. Doe er na 1 minuut de champignons bij en roer die goed door de pompoenblokjes. Zet het vuur dan wat lager.

Blus de groenten dan na een minuut of 5 af met een scheut balsamico azijn. Roer meteen weer even door.

Voeg vervolgens de paprikapoeder, cayennepeper en het kaneelpoeder aan toe. Roer weer even door en proef of de blokjes pompoen zacht genoeg zijn (ze moeten nog wel een bite hebben)Eet smakelijk

Gebakken pompoen

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies !

TG Facebook Comments

23.11.2017
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.