-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heel simpel groentegerecht van gebakken courgette voor je. Ik maak dit groente gerecht nu tijdens een basiscursus koken. Daarin leren de cursisten de beginselen van het koken. Het is een ontzettend dankbare klus, want iedereen is blij met de wetenschap dat je met wat simpele kookmethoden ontzettend lekker eten kunt maken. Deze gebakken courgette is daar een typisch voorbeeld van. Toen ik de courgette tevoorschijn haalde, riepen meteen een paar mensen dat ze niet erg dol zijn op courgette. Ze hadden hem wel eens geprobeerd te bakken, maar daardoor was de liefde voor de courgette niet aangewakkerd. Tijd om daar eens verandering in te brengen met dit recept. Met dank aan Jonnie Boer!
recept
Gebakken courgette
Ingrediënten
1 courgette
olijfolie
Vadouvan kruiden van Jonnie Boer (Jumbo, AH)
Bereiding
Was de courgette en snij hem in schijven van een halve centimeter dik.
Verwarm een bakpan en voeg een paar eetlepels olie toe. verwarm de olie even, maar laat deze niet te heet worden.
Doe voorzichtig de schijven courgette in de pan en beweeg ze even heen en weer zodat ze niet gaan plakken.
Doe wat van de kruiden uit het blikje op een theelepel en strooi dat over de courgetteschijven. Wees lekker royaal, want het is heerlijk.
Heb je niet deze kruiden, strooi er dan wat kerrie of paprikapoeder op met wat peper en zout.
Draai de courgetteschijven om en bak de kruidenkant ook weer rustig door. Beweeg de pan af en toe op en neer alsof je een stukje vlees bakt.
Keer de schijven af en toe even om en zorg dat je niet te hard bakt. Ze moeten mooie bruine spikkels krijgen, maar niet zwart worden!!
Na 5-10 minuten ben je klaar en heb je een heerlijk groentegerecht voor bij gebakken aardappels en een stukje vlees.
Maar deze courgettes zijn afgekoeld ook heerlijk in een salade of op brood.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.