gebakken courgetteIk heb hier een heel simpel groentegerecht van gebakken courgette voor je. Ik maak dit groente gerecht nu tijdens een basiscursus koken. Daarin leren de cursisten de beginselen van het koken. Het is een ontzettend dankbare klus, want iedereen is blij met de wetenschap dat je met wat simpele kookmethoden ontzettend lekker eten kunt maken. Deze gebakken courgette is daar een typisch voorbeeld van. Toen ik de courgette tevoorschijn haalde, riepen meteen een paar mensen dat ze niet erg dol zijn op courgette. Ze hadden hem wel eens geprobeerd te bakken, maar daardoor was de liefde voor de courgette niet aangewakkerd. Tijd om daar eens verandering in te brengen met dit recept. Met dank aan Jonnie Boer!

recept

Gebakken courgette

gebakken courgette

Ingrediënten

1 courgette

olijfolie

Vadouvan kruiden van Jonnie Boer (Jumbo, AH)

 

Bereiding

Was de courgette en snij hem in schijven van een halve centimeter dik.

Verwarm een bakpan en voeg een paar eetlepels olie toe. verwarm de olie even, maar laat deze niet te heet worden.

Doe voorzichtig de schijven courgette in de pan en beweeg ze even heen en weer zodat ze niet gaan plakken.

Doe wat van de kruiden uit het blikje op een theelepel en strooi dat over de courgetteschijven.  Wees lekker royaal, want het is heerlijk.

Heb je niet deze kruiden, strooi er dan wat kerrie of paprikapoeder op met wat peper en zout.

Draai de courgetteschijven om en bak de kruidenkant ook weer rustig door. Beweeg de pan af en toe op en neer alsof je een stukje vlees bakt.

Keer de schijven af en toe even om en zorg dat je niet te hard bakt. Ze moeten mooie bruine spikkels krijgen, maar niet zwart worden!!

gebakken courgette

Na 5-10 minuten ben je klaar en heb je een heerlijk groentegerecht voor bij gebakken aardappels en een stukje vlees.

Maar deze courgettes zijn afgekoeld ook heerlijk in een salade of op brood.

 

TG Facebook Comments

29.09.2016
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.