-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb een lekker vegetarisch hapje voor je: Gebakken oesterzwammen in bladerdeeg. Ik kwam er op omdat we vroeger bij een feestelijk diner altijd een pasteitje gevuld met champignonragout kregen. Dat pasteitje kwam uit een pak en de ragout helaas uit blik, maar toch het hoorde bij het feestgebeuren. Nu, zovele jaren later, maak ik dit gerechtje ook van kant en klaren bladerdeeg. Want bladerdeeg zelf maken is nog een hele kunst. De oesterzwammen gebruik ik omdat dit een lekkere vlezige paddenstoel is die niet heel erg paddestoelerig smaakt en daar maak ik mijn zoon dan weer blij mee. Ik serveerde dit als voorgerechtje. Maar het kan ook prima als bijgerecht.
Recept
Gebakken oesterzwammen
in bladerdeeg
4 personen-bij- of voorgerecht-20 minuten-super makkelijk
bevat gluten-vegetarisch
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
roomboter
2 bakjes oesterzwammen
een ei, geklutst
peper en zout
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
Bereiding
Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien. Doe ondertussen wel de oven aan op 200 graden om hem voor te laten verwarmen.
Snijd ondertussen de oesterzwammen in reepjes. Pel en snipper dan de sjalotjes en de knoflooktenen.
Zet een pan op het vuur en doe daar een klontje roomboter in. Laat die even uitbreiden.
Doe ondertussen de bladerdeeg plakjes op een vel bakpapier, kwast ze even in met het ei mengsel en bestrooi ze met zout en peper. Schuif ze tenslotte in de oven.
Doe de uien en knoflook in de boter en bak deze zachtjes 1 minuut door. Doe er dan de oesterzwammen bij en bak ze 5 minuten mee.
Wacht tot je bladerdeeg gaar is, laat ze even afkoelen. Haal de bolle bladerdeeg vierkantjes uit de oven, snijd er in het midden een vierkantje uit en vul ze met de champignons en ui.
Eet smakelijk.
Is een Nederlands product dat hier volop gekweekt wordt in het zuiden en midden van ons land.
De vorm van een oesterzwam lijkt op die van een oesterschelp, vandaar de naam.
Is supergezond. In oesterzwammen zijn stoffen aangetoond die in proeven een kankerremmende werking laten zien. En stoffen die een anti-diabetische werking hebben en het cholesterol verlagen. Ze bevatten veel eiwit en weinig cholesterol.
Oesterzwam worden ook wel vegetarische biefstuk genoemd door zijn stevige bite.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.