Gebakken oesterzwammen in bladerdeegIk heb een lekker vegetarisch hapje voor je: Gebakken oesterzwammen in bladerdeeg. Ik kwam er op omdat we vroeger bij een feestelijk diner altijd een pasteitje gevuld met champignonragout kregen. Dat pasteitje kwam uit een pak en de ragout helaas uit blik, maar toch het hoorde bij het feestgebeuren. Nu, zovele jaren later, maak ik dit gerechtje ook van kant en klaren bladerdeeg. Want bladerdeeg zelf maken is nog een hele kunst. De oesterzwammen gebruik ik omdat dit een lekkere vlezige paddenstoel is die niet heel erg paddestoelerig smaakt en daar maak ik mijn zoon dan weer blij mee. Ik serveerde dit als voorgerechtje. Maar het kan ook prima als bijgerecht. 

Recept

Gebakken oesterzwammen

in bladerdeeg

4 personen-bij- of voorgerecht-20 minuten-super makkelijk

bevat gluten-vegetarisch

Gebakken oesterzwammen in bladerdeeg

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg

roomboter

2 bakjes oesterzwammen

een ei, geklutst

peper en zout

2 sjalotjes

2 tenen knoflook

Gebakken oesterzwammen in bladerdeeg

Bereiding

Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien. Doe ondertussen wel de oven aan op 200 graden om hem voor te laten verwarmen.

Snijd ondertussen de oesterzwammen in reepjes. Pel en snipper dan de sjalotjes en de knoflooktenen.

Zet een pan op het vuur en doe daar een klontje roomboter in. Laat die even uitbreiden.

Doe ondertussen de bladerdeeg plakjes op een vel bakpapier, kwast ze even in met het ei mengsel en bestrooi ze met zout en peper.  Schuif ze tenslotte in de oven.

Doe de uien en knoflook in de boter en bak deze zachtjes 1 minuut door. Doe er dan de oesterzwammen bij en bak ze 5 minuten mee.

Wacht tot je bladerdeeg gaar is, laat ze even afkoelen. Haal de bolle bladerdeeg vierkantjes uit de oven, snijd er in het midden een vierkantje uit en vul ze met de champignons en ui.

Eet smakelijk.

Oesterzwammen

Is een Nederlands product dat hier volop gekweekt wordt in het zuiden en midden van ons land.

De vorm van een oesterzwam lijkt op die van een oesterschelp, vandaar de naam.

Is supergezond. In oesterzwammen zijn stoffen aangetoond die in proeven een kankerremmende werking laten zien. En stoffen die een anti-diabetische werking hebben en het cholesterol verlagen. Ze bevatten veel eiwit en weinig cholesterol.

Oesterzwam worden ook wel vegetarische biefstuk genoemd door zijn stevige bite.

Gebakken oesterzwammen in bladerdeeg

TG Facebook Comments

12.06.2018
Geplaatst in snack
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.