Ik at deze garnalencocktail in een restaurantje in Italië. Ik bedacht dat ik die thuis ook eens moest maken. En laat het daar nou eens precies weer voor zijn. Heerlijk toch. Het recept is kinderlijk eenvoudig. Voor de saus heb je eigenlijk whisky nodig. Heb je die niet in huis dan is een droge sherry of witte wijn ook prima. De drank helemaal weglaten levert ook nog steeds een heerlijke saus. Dus ik zou zeggen vanavond als voorafje aan de garnalencocktail!

Recept

Garnalencocktail

4 personen-10 minuten-supermakkelijk

bevat lactose

Ingrediënten

1 dl yoghurt

1 dl mayonaise

2 el tomatenketchup

1 el whisky 

1 tl paprikapoeder pikant

citroensap

400 g Hollandse garnalen

150 g rucola

balsamico azijn

bieslook

 

 

Bereiding

Schep de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup en whisky door elkaar. Doe daar de paprikapoeder bij en roer even goed door. Breng de cocktailsaus op smaak met enkele druppels citroensap, peper uit de molen en wat zeezout. Zet de saus even weg in de koelkast.

Spoel de garnalen onder koud stromend water af en laat ze even goed uitlekken.

Was de rucola, droog de blaadjes en hak ze daarna in een beetje fijner als je dat fijner eten vindt.  Verdeel de rucola over de borden.

Schep daar vervolgens een bergje garnalen op en doe daar voorzichtig de cocktailsaus over. Garneer elke cocktail met een beetje fijngeknipte bieslook en wat streepjes balsamico azijn.

Je kunt er apart wat citroenschijfjes bij serveren zodat ieder naar smaak de cocktail nog wat frisser kan maken.  Veel eetplezier!

 

Heb je zin in meer nieuws van Mijn Hollandse Keuken. Check dan mijn Facebook pagina met leuke weetjes, nieuwtjes en tips! Klik hier.

Of kijk op mijn Instagram

Heb je zin in een workshop Conserveertechnieken? Klik dan hier. Je kunt je via de mail opgeven!

TG Facebook Comments

26.05.2017
Geplaatst in visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.