-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik at deze garnalencocktail in een restaurantje in Italië. Ik bedacht dat ik die thuis ook eens moest maken. En laat het daar nou eens precies weer voor zijn. Heerlijk toch. Het recept is kinderlijk eenvoudig. Voor de saus heb je eigenlijk whisky nodig. Heb je die niet in huis dan is een droge sherry of witte wijn ook prima. De drank helemaal weglaten levert ook nog steeds een heerlijke saus. Dus ik zou zeggen vanavond als voorafje aan de garnalencocktail!
Recept
Garnalencocktail
4 personen-10 minuten-supermakkelijk
bevat lactose
Ingrediënten
1 dl yoghurt
1 tl paprikapoeder pikant
balsamico azijn
bieslook
Bereiding
Schep de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup en whisky door elkaar. Doe daar de paprikapoeder bij en roer even goed door. Breng de cocktailsaus op smaak met enkele druppels citroensap, peper uit de molen en wat zeezout. Zet de saus even weg in de koelkast.
Spoel de garnalen onder koud stromend water af en laat ze even goed uitlekken.
Was de rucola, droog de blaadjes en hak ze daarna in een beetje fijner als je dat fijner eten vindt. Verdeel de rucola over de borden.
Schep daar vervolgens een bergje garnalen op en doe daar voorzichtig de cocktailsaus over. Garneer elke cocktail met een beetje fijngeknipte bieslook en wat streepjes balsamico azijn.
Je kunt er apart wat citroenschijfjes bij serveren zodat ieder naar smaak de cocktail nog wat frisser kan maken. Veel eetplezier!
Heb je zin in meer nieuws van Mijn Hollandse Keuken. Check dan mijn Facebook pagina met leuke weetjes, nieuwtjes en tips! Klik hier.
Of kijk op mijn Instagram
Heb je zin in een workshop Conserveertechnieken? Klik dan hier. Je kunt je via de mail opgeven!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.