frittata muffins

In het kader van ‘hoe krijg ik mijn kids aan de groenten’ én ‘hoe kan ik wat duurzamer leven’, heb ik hier het recept van frittata muffins voor je. Muffins kennen we natuurlijk allemaal, maar frittata wellicht niet. Dat is een Italiaans armoede-gerecht dat wordt gemaakt van restjes groenten, pasta, kaas, kwark en ei. Het is eigenlijk een soort goed gevulde omelet. Een ideale manier dus om de restjes groenten uit je koelkast op te maken. Het handige is ook nog eens dat je de groenten verstopt in een muffin en dat de kids dit een veel lekkerder en leukere manier vinden om groenten te eten. Tel uit je winst! Wist je trouwens dat het komende vrijdag de Dag van de Duurzaamheid is? Dan geef ik je nog meer duurzame eettips! Een aantal vind je al onder de rubriek Tips bovenaan mijn blog!

 frittata muffins

Bereidingswijze frittata muffins voor 12 stuks

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop 8 eieren,  50 ml melk en 50 gr kwark met wat zout en peper.

Vet een muffinvorm voor 12 stuks in. Let op: een siliconen muffinvorm hoef je niet in te vetten! 
Snijd je restjes groenten in kleine blokjes, voeg evt. wat uiringen, restjes rijst, pasta, ontbijtspek of ham toe.

Bak de groenten, ui en/of spek even in wat olie in een bakpan zodat ze zacht worden. Voeg naar smaak peper, zout en kruiden toe.

Verdeel de gebakken groenten over de muffinvormen. Rasp wat kaas en verdeel dit er over.

Giet er tenslotte het eimengsel erover. 

Bak de muffins 15-20 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze krokant en goudbruin zijn.
Laat ze iets afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

De muffins kunnen ook mee in de lunchbox, lekker met een stukje stokbrood!

RVS lunchbox

TG Facebook Comments

06.10.2015
Geplaatst in snack
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.