focaccia
Ik heb eindelijk het recept gevonden waarmee ik zelf prima focaccia kan maken. Jarenlang probeerde ik het ene na het andere recept, maar of de focaccia werd te droog óf het werd te zompig. Eindelijk heb ik nu een middenweg tussen droog en zompig gevonden. En dat heet perfect!! Het is uiteindelijk ook nog eens de eenvoudigste manier ook! Dat is vaak zo he? Ik ben blij dat die theorie weer eens bevestigd is. Hoef ik jou geen ingewikkeld recept te laten zien en kun jij binnenkort ook genieten van de heerlijkste zelfgemaakte focaccia! Heerlijk voor bij de bbq of picknick! 

Recept

Focaccia

focaccia

 

Ingrediënten voor 1 mooi brood

500 gr patentbloem

2 el zout

1 zakje droge gist

100 ml olijfolie

250 ml water

1 el zeezout

Extra: bakplaat, deegroller, bakpapier en plastic folie

focacciaBereiding

Doe de bloem en de 2 el zout bij elkaar en roer goed door. Voeg de gist toe en roer ook weer door. Doe dan 80 ml olijfolie en het water erbij. Kneed 5 minuten lang goed door elkaar. Gebruik bij een staande mixer de deeghaak!

Maak een bol van het deeg en druk er met je vinger op. Veert het meteen terug? Dan is het deeg goed. Anders moet je nog even kneden!

Doe een stuk bakpapier op een bakplaat. Leg de bol deeg er op en rol er met een deegroller een mooi plat brood van.

Doe plastic folie op het brood en zet nu een halfuur op een warme plek om te rijzen. Als het goed is wordt het brood een stukje hoger.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kijk of het brood goed gerezen is. Zo ja,bestrijk het deeg dan met een kwastje met wat olijfolie. Strooi er naar wens nog wat zeezout of kruiden overheen.Ook kun je met je vinger een kuiltje in het deeg maken en daar wat rozemarijn in steken. Dat heb ik ook gedaan zoals je op de foto ziet.

Bak het brood 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. En voilà, klaar is je overheerlijke focaccia!

focaccia

Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.

Voor meer info zie de pagina: workshops

TG Facebook Comments

28.07.2017
Geplaatst in broodjes
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.