-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb eindelijk het recept gevonden waarmee ik zelf prima focaccia kan maken. Jarenlang probeerde ik het ene na het andere recept, maar of de focaccia werd te droog óf het werd te zompig. Eindelijk heb ik nu een middenweg tussen droog en zompig gevonden. En dat heet perfect!! Het is uiteindelijk ook nog eens de eenvoudigste manier ook! Dat is vaak zo he? Ik ben blij dat die theorie weer eens bevestigd is. Hoef ik jou geen ingewikkeld recept te laten zien en kun jij binnenkort ook genieten van de heerlijkste zelfgemaakte focaccia! Heerlijk voor bij de bbq of picknick!
Recept
Focaccia
Ingrediënten voor 1 mooi brood
500 gr patentbloem
2 el zout
1 zakje droge gist
100 ml olijfolie
250 ml water
1 el zeezout
Extra: bakplaat, deegroller, bakpapier en plastic folie
Bereiding
Doe de bloem en de 2 el zout bij elkaar en roer goed door. Voeg de gist toe en roer ook weer door. Doe dan 80 ml olijfolie en het water erbij. Kneed 5 minuten lang goed door elkaar. Gebruik bij een staande mixer de deeghaak!
Maak een bol van het deeg en druk er met je vinger op. Veert het meteen terug? Dan is het deeg goed. Anders moet je nog even kneden!
Doe een stuk bakpapier op een bakplaat. Leg de bol deeg er op en rol er met een deegroller een mooi plat brood van.
Doe plastic folie op het brood en zet nu een halfuur op een warme plek om te rijzen. Als het goed is wordt het brood een stukje hoger.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kijk of het brood goed gerezen is. Zo ja,bestrijk het deeg dan met een kwastje met wat olijfolie. Strooi er naar wens nog wat zeezout of kruiden overheen.Ook kun je met je vinger een kuiltje in het deeg maken en daar wat rozemarijn in steken. Dat heb ik ook gedaan zoals je op de foto ziet.
Bak het brood 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. En voilà, klaar is je overheerlijke focaccia!
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.