-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (nog 1 plekje)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht).
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: AspergecentrumAardappel Appels Asperges Lamsoren Peen Peren Prei Raapjes Raapstelen Rabarber Radijs Rode biet Rode kool Rucola Spinazie Tuinkers Ui Witlof Witte kool Wortel
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-

Het is koud en nat. Tijd dus voor een heerlijke erwtensoep . Dat is niet helemaal toevallig, want komende vrijdag is er in Groningen weer het wereldberoemde WK snert koken. Het evenement, georganiseerd door de broers Auke en Henk van der Velde, heeft als doel om Nederlandse culinaire tradities te promoten. Tja, en erwtensoep kun je wel een Hollandse culinaire traditie noemen. De deelnemers zijn professionele koks en hobbykoks van alle leeftijden. Alle deelnemers mogen zelf kiezen welke ingrediënten ze gebruiken en mogen die ook zelf meenemen. De wedstrijd begint om 9.00 uur en je kunt er tot 17.00 uur gaan kijken. Maar natuurlijk heb ik ook een lekker erwtensoep-recept voor je. Niet van mezelf, maar van de winnaar van het WK snert koken van 2011!
Het WK Snert koken

Vindt van 9-17 uur plaats in de keukens van het ALFA College, in Groningen. Dit jaar is er ook een buitenunit waar deelnemers laten zien hoe je buiten erwtensoep kunt bereiden. Een 6-koppige jury beoordeelt de soepen en de winnaar krijgt de zilveren ‘Snertslaif’. Tegelijk is er ook een WK stamppot koken. Foto’s hieronder en informatie met dank aan: www.oudhollandschegerechten.nl
recept
Erwtensoep
Van de winnaar het WK snert koken van 2011!
Ingrediënten
1500 gram spliterwten
300 gram riblap
400 gram hamlap
1 scharrel of mais kippebout
1 ambachtelijke verse worst
300 gram gesneden spek
2 Groninger droge worsten met kruidnagels
2 aardappelen, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 winterwortels, in blokjes gesneden
2 a 3 prei, in ringen gesneden
1 knolselderij, in blokjes gesneden
2 eetlepels fijngehakt selderie
Peper en zout naar smaak
6 liter goede zelfgetrokken bouillon

Bereiding:
Zet de erwten op met de bouillon op en leg de hamschijf, de hamlap, de kippenbout, de verse worst en de spek bij de erwten in de pan en breng dit aan de kook.
Voeg na een half uur kooktijd de Groninger droge worst toe.
Na een uur kooktijd alle grote vleesstukken uit de pan halen om te plukken en in stukjes te snijden. Voeg ondertussen de groente toe. Doe al het ontbeende en gesneden vlees direct terug in de pan.
Laat de soep met de deksel op de pan nog een 15 minuutjes heel zacht doorkoken.
Als de snert een beetje is afgekoeld voeg dan op het allerlaatste de selderijgroen toe en naar smaak peper en zout.
Tijdens de hele kooktijd zo nu en dan voorzichtig roeren.
Eet smakelijk !
Tip: Serveer Beens brood met gezouten boter en gegrild spek bij je erwtensoep!
Voor meer informatie kijk op: www.oudhollandschegerechten.nl

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.