-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag een heerlijk Engels kip&kaas potje voor je. Ik vertoefde de afgelopen dagen namelijk in Engeland. Vandaar dat het gisteren en eergisteren even stil was op mijn blog. Het was mijn eerste break sinds ik een jaar geleden dit blog begon. Affijn het Engelse kip&kaas potje at ik gisteravond in een pub in de buurt van Oxford. Tijdens het eten kwamen we erachter dat er ooit de serie Inspector Morse werd opgenomen. Als die hard fan van Engelse drama-en crimeseries was dat een leuke bijkomstigheid bij een lekker happie eten. Sowieso vind ik het Engelse pubfood met de stoofpotjes een perfecte uitvinding. Het is eigenlijk best raar dat we dat in Nederland niet zo kennen. Bij ons heb je wel het fenomeen eetcafe, maar dat is toch anders. Je eet er altijd iets van vlees met patat (oké, de Engelsen doen er ook al snel patat bij), het lijkt altijd meer op een restaurant dan een kroeg en het is net zo duur als een gewoon restaurant. Affijn genoeg geklaagd. Drie daagjes Engeland waren heerlijk. Hierbij een kleine impressie van Oxford. Een aanrader voor een paar daagjes vakantie, zeker als je Harry Potter fan bent!
Sfeerimpressie Oxford
De ‘covered market’ van Oxford. Deze markt is een begrip in de stad. Je hebt er goede kaas- en visboeren, slagers en broodjeswinkels. Wij aten een broodje bij Ricardo’s en een Thaise schotel bij Sita.
We bezochten er wat universiteiten met hun prachtig onderhouden groene grasveldjes.
Robin vroeg zich af waarom er telephone op die rode hokjes stond….en ging op onderzoek uit. Gelukkig herkende hij nog wel net de telefoonhoorn die in het hokje hing. Van oude films weliswaar!
Dit is de Christ Church universiteit, de plek waar veel van de Harry Potter films is opgenomen, zoals de grote eetzaal uit de film!
Uiteraard bezochten we een bikepark voor onze kleine stuntman.
En dit is de pub waar Inspector Morse in de serie wel eens een biertje ging drinken! Grappig genoeg heet de pub The Boat Inn, niet echt een betrouwbare naam. Al helemaal niet als je daarna de boot naar Nederland moet halen. Iets dat ons bij eerdere bezoeken aan Engeland lang niet altijd gelukt is…. Dit keer gelukkig wel! En dan heb ik hier het recept.
Engelse Kip&Kaas potje
4 personen – 50 minuten – makkelijk
Ingrediënten
2 kipfilets
olijfolie
2 grote uien, in ringen gesneden.
2 tenen knoflook, in kleine stukjes gesneden.
1 blik tomatenstukjes (450 gr)
1 tl Worchestersaus
1/2 tl tabasco
1 el oregano
1 tl paprikapoeder
4 dikke plakken ham
4 plakken belegen kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper en snijd ze in blokjes.
Verhit wat olie in een ruime bakpan en bak de kipfilets-blokjes kort aan. Leg ze hierna in twee of 4 kleinere ovenschalen
Bak in dezelfde pan op een zachter vuur de uien tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak zachtjes door.
Voeg dan de tomatenstukjes uit het blik toe. Breng op smaak met de, Worchestersaus, de tabasco, oregano en paprikapoeder. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Laat de saus ca. 10 min. inkoken. Giet de saus over de kipfilets, dek de schaal af een plak dikke ham. Leg daar plakken kaas overheen. Dek af met aluminium folie en bak de ovenschotel ca. 15 min. in de voorverwarmde oven.
Verwijder de aluminium folie en bak de ovenschotel nog ca 15 minuten, tot de kaas een beetje bruin en gesmolten is. Je kunt er op zijn Engels erwtjes bij doen, maar ik vind het geen geweldige combinatie. Ik zou zeggen, maak er een lekkere salade en wat stokbrood bij!
TG Facebook Comments
2 reacties
You must be logged in to post a comment.
wat een leuk stukje over Engeland! ik ga dit stoofpotje zeker proberen. Groetjes Marleen
Hi Marleen, dank je wel. Leuk om te horen en eet smakelijk alvast!