-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Op deze eerste vakantiedag doen we niet moeilijk. Ik heb een lekker easy wokgerecht voor je. Lekker met kip, broccoli en wortels. Je kunt uiteraard ook andere groenten toevoegen. het is maar net wat je over hebt. Dat is het makkelijke met wokken. In de basis heb ik 2 ingrediënten toegevoegd die maken dat elk wokgerecht lekker wordt. En dat zijn fijngesneden knoflook en gember. Bijna alle curry’s uit de Indiase keuken beginnen met deze 2 ingrediënten die niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super gezond zijn. Nou da’s mooi meegenomen toch? Ik zeg deze makkelijke maandag zit je gebakken. Nu het weer nog…….
Recept
Easy wokgerecht
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 stukje gember ter grootte van je duimtop
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 gedroogde chilipepers
4 kipfilets
1 stronk broccoli
1 bos wortelen
8 el oestersaus
4 el sojasaus
1 el honing
Bereiding
Pel en snipper de knoflook, gember en ui.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Zet een pan met water op en breng die aan de kook.
Verwarm wat zonnebloemolie in een bakpan en doe hier de knoflook en gember in. Verkruimel de chilipepers erboven en bak dit even 2 minuten zachtjes door.
Voeg de blokjes kip en de gesnipperde ui toe en bak alles 5-10 minuten door.
Snijd ondertussen de broccoli in stukjes. Rasp de wortels en snijd ze in stukjes. Voeg de groenten toe aan het kokende water en blancheer ze 2-3 minuten in het kokende water (tellen vanaf dat het water kookt!!). Haal de groenten dan met een schuimspaan uit het water en voeg ze toe aan de kip in de wok. Zet het vuur lager en laat de groenten nog even doorgaren in de wok.
Doe in een grote schaal de oestersaus, sojasaus en de honing. Roer goed door elkaar. Je kunt hier ook een scheutje sherry aan toe voegen, dat geeft een lekker aparte smaak.
Haal de pan van het vuur en doe alle ingrediënten in de kom. Roer goed door elkaar zodat de dressing goed gemengd wordt.
Dien het gerecht op met mie of rijst. Het is maar net wat je lekker vindt!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.