-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijk recept van een easy ovenschotel. Met een mooi woord heet het ook wel een traybake, maar ik houd het op een easy ovenschotel. Hij zit lekker vol Hollandse vitamines, aardappels, ham en kaas. Wil je hem liever vegetarisch? Dan laat je alleen de ham weg. Zo easy is dat! Als je wilt kun je hem een dag tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren totdat je hem in de oven zet. Het enige wat je voor dit gerecht hoeft te doen is alle ingrediënten snijden en in een ovenschaal te doen. De rest doet de oven voor je. De easy ovenschotel staat altijd gezellig op tafel en iedereen kan lekker zelf opscheppen. Het is ook een ideaal gerecht om de restjes op te maken. Lekker duurzaam koken dus.
Recept
Easy ovenschotel
vol vitaminen!
4 personen – 1,5 uur – super makkelijk
Ingrediënten
500 gr aardappelen
200 gr kastanjechampignons
2 uien
2 tenen knoflook
250 gr achterham in 2 dikke plakken
100 gr Kernhem kaas
2 paprika’s
200 gr boontjes
100 gr worteltjes
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
peper en zout
olijfolie
Extra: grote ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes.
Poets de champignons schoon met een keukendoek en snijd ze vervolgens in plakjes.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook.
Snijd de kaas en de achterham in gelijke blokjes.
Was de paprika’s en snijd ze in reepjes
Dop de boontjes en schrap de worteltjes. Snijd alles in stukjes.
Doe alles, behalve de knoflooktenen, kaas en boontjes , in de ovenschaal.
Sprenkel er ruim olijfolie oer.
Voeg dan de kruiden, peper en zout toe.
Knijp tenslotte de knoflooktenen er boven uit.
Meng alles met je schone handen goed door elkaar en zet het een uurtje in de oven.
Kook de boontjes ondertussen gaar en voeg die aan het einde toe aan de ovenschaal, samen met de blokjes kaas.
Zet de oven uit (wel zo duurzaam om de restwarmte te gebruiken en zet de ovenschaal 5 minuten terug in in de oven om de kaas te laten smelten!
Ook zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.