-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Afgelopen weekeinde had ik vrienden uit Italië op bezoek. Op de vraag wat ze graag wilden zien in Nederland, kreeg ik een razendsnel antwoord: De Keukenhof! Dus toog de hele familie met het bezoek naar de Keukenhof. Het was een zonovergoten dag, gelukkig maar, want de heer en zoon des huizes maak je niet erg blij met tuinen vol bloeiende tulpen. Maar ze hebben het, mede dankzij het weer, prima overleefd. Het Italiaanse bezoek konden we niet blijer krijgen. Ze vergaapten zich de hele dag aan de Hollandse pracht en hebben denk ik elke tulp en grasspriet gefotografeerd. En ik realiseerde me toen ik er rondliep dat ik nog nooit van mijn leven naar dit park was geweest en geen idee had hoe het is ontstaan. Nieuwsgierig als ik ben ging ik dat thuis toch eens uitzoeken.
Kasteel Keukenhof
De Keukenhof is oorspronkelijk een 230 hectare groot landgoed uit 1642 met daarop een kasteel en nog 18 rijksmonumenten. Het was officieel een hofstede en is Keukenhof genoemd omdat het werd gebouwd in het keukenduin van een ander kasteel; slot Teylingen. Keukenduin is weer zo genoemd omdat de opbrengsten van het duingebied zoals wild, vee en allerlei kruiden en bessen bestemd waren voor de huishouding ofwel keuken van het slot.
De laatste eigenaar van de hofstede Keukenhof, graaf van Lynden, liet het kasteel en het landgoed, na zijn dood in 2003, na aan de Stichting Kasteel Keukenhof. Deze stichting heeft de taak om het landgoed terug te brengen in de goede staat, waarin zij ongeveer begin 1900 verkeerde.
Maar we kennen het landgoed dus vooral aan de gelijknamige bloemententoonstelling, die hier sinds 1949 jaarlijks gehouden wordt. Ongeveer 32 hectare van het landgoed is, van eind maart tot half mei, ingericht als tijdelijk bloemenpark. Jaarlijks komen daar zo’n 900.000 toeristen op af. Als je denkt, goh dat wil ik eigenlijk ook nog wel zien, dan moet je opschieten, want 19 mei is de laatste dag dat het park open is.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.