-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhmm je gaat dit weekeinde heel goed beginnen met deze overheerlijke Portugese custard taartjes, ofwel Pastéis de nata! Ik at ze lang geleden in Lissabon en nam me toen voor ze thuis ook te maken. Daar kwam het vervolgens jarenlang niet van. Totdat ik ze nu in een reisreportage over Portugal op tv voorbij zag komen. Nu moest het er maar eens van komen. Jeeehh ik heb er geen spijt van. Wat een heerlijke taartjes. Helaas ook calorieënbommetjes, maar dit weekeinde mag dat!! Have fun!
Recept
Portugese custard taartjes
bevat lactose en gluten
Ingrediënten (10 stuks)
1 pak bladerdeeg
5 eidooiers
500 ml melk
1 tl vanille-aroma of 1 vanillepeul
Rasp van een halve biologische citroen (die is zonder waslaagje)
150 gram suiker
50 gr maizena
Extra: limonadeglas, muffinvorm, deegroller
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 220 graden.
Laat de vellen bladerdeeg ruim tevoren ontdooien.
Vet de muffinvorm in met een beetje boter of olie.
Bestuif een werkvlak en je deegroller met een beetje bloem. Rol het deeg iets uit en steek er met het glas 2 rondjes uit. Bekleed de muffinvormpjes met de rondjes deeg. Zet deze in de koelkast.
Klop de eidooiers in een apart kommetje los met een garde. Voeg de suiker, maizena en de vanille aroma toe. Ik maak mijn eigen vanille aroma door een vanillestokje in een restje whisky te bewaren. Een paar druppels hiervan doet wonderen aan je gebak.
Je kunt ook een vanillepeul nemen. Snijd deze aan de zijkant over de lengte open.
Klop de eidooiers, maizena, suiker en de vanille-aroma tot een glad papje.
Doe de melk in een pannetje en verwarm deze zonder het aan de kook te brengen. Voeg als je de vanillepeul gebruikt deze toe aan de melk.
Voeg het eiermengsel beetje bij beetje bij de warme melk en laat het al roerend opnemen. Laat het mengsel daarna indikken tot je een vla-achtige dikte hebt. Laat het even afkoelen door het pannetje in een bodempje koud water in je gootsteen te zetten! Verwijder de eventuele vanillepeul.
Was de citroen en rasp wat van de schil boven het pannetje. Meng de rasp door de vla.
Haal je muffinvorm uit de koelkast en schep de vla snel in de bladerdeegvormpjes tot iets onder de rand. Zet de vormpjes dan ongeveer 15 min in de oven.
Laat de Portugese custard taartjes vervolgens afkoelen en haal ze uit de vorm.
O ja, nog wel een tip!
Ik had nogal ongeduldig de oven te snel open gezet om de taartjes af te laten koelen. daardoor is de vulling wat ingezakt. Ze smaken er gelukkig niet minder om!
Zin in een leuke workshop dit voorjaar?
Schrijf je ">hier in voor de workshop Conserveertechnieken
op 24 maart 2018

Weckpotten vol lekkers
Leer pickles maken, groenten fermenteren, vlees roken en fruitlikeur maken!
Inclusief een lunch en een goodiebag!
Meer informatie over de workshop vind je hier
Of heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
Of wil je iemand een kookboek cadeau doen?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.