Cranberrie-hazelnoten muffins
Voilá, een paar heerlijke Cranberry-hazelnoten muffins! Ik was er even een paar dagen tussenuit naar Italië. Daar heb ik uiteraard lekker gegeten en weer volop inspiratie opgedaan. Tussen alle koffiebarretjes ontdekten we er dit keer ook hippe bakkertjes in roze en mintgroene pandjes met koffie, brownies en muffins. Nou vind ik Italianen eerlijk gezegd niet zo goed in koek en taart bakken. Sorry, dat kunnen we in Nederland vaak beter. En aangezien ik zondag jarig ben zal ik eens aan de slag moeten met lekkere baksels.  Zoals deze overheerlijke Cranberry-hazelnoten muffins. Daar maak je iedereen blij mee. Wellicht ook leuk voor jou om dit weekeinde te bakken. Alvast fijn weekeinde.

Recept 

Cranberry-hazelnoten

muffins 

ongeveer 15 stuks – 30 minuten – makkelijk

Cranberrie-hazelnoten muffins

 

Ingrediënten

250 gr patentbloem

75 gr suiker

2 tl bakpoeder (=10 gram)

snufje zout

50 gr gedroogde cranberry’s

50 gr gehakte hazelnoten

100 gr gesmolten ongezouten boter

25o ml melk

1 ei

Extra: cupcake bakblik en 15 cupcake vormpjes

Cranberrie-hazelnoten muffinsBereiding

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg dan de suiker, het bakpoeder en het snufje zout toe en meng dit goed door elkaar met een garde.
Neem een andere kom. Klop daar het ei even in los en voeg daarna de (liefst lauwe) de melk en de gesmolten boter aan toe. Meng dit alles goed door elkaar.
Voeg dit nattige mengsel bij de bloem. En roer dit kort door elkaar met een pollepel. Niet teveel, want het deeg moet een beetje grof blijven.
Hak de cranberry’s en hazelnoten eventueel wat kleiner als je dat lekker vindt. Ik doe dat zelf altijd wel, want dat vind ik gewoon lekkerder. Meng ze beiden snel door het deeg.
Vul nu 15 vormpjes met het deeg! Zet de vormpjes het liefst in een muffin bakblik, maar als je die niet hebt kun je de vormpjes ok zo neerzetten. Zet de muffins  15-20 minuten in de oven. Laat ze dan rustig afkoelen. Let op; De cranberry-hazelnoten muffins zijn nog lekker zacht van binnen en wat grover van structuur dan cupcakes.
Cranberrie-hazelnoten muffins
Wil je nog meer lekkere muffinrecepten? In het Hollands Maandkookboek staan heerlijke muffins zonder lactose en zelfs een recept voor zomerse, hartige muffins. En natuurlijk nog talloze andere heerlijke recepten met verse Hollandse ingrediënten.
hethollandsmaandkookboek

TG Facebook Comments

05.05.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.