-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Voilá, een paar heerlijke Cranberry-hazelnoten muffins! Ik was er even een paar dagen tussenuit naar Italië. Daar heb ik uiteraard lekker gegeten en weer volop inspiratie opgedaan. Tussen alle koffiebarretjes ontdekten we er dit keer ook hippe bakkertjes in roze en mintgroene pandjes met koffie, brownies en muffins. Nou vind ik Italianen eerlijk gezegd niet zo goed in koek en taart bakken. Sorry, dat kunnen we in Nederland vaak beter. En aangezien ik zondag jarig ben zal ik eens aan de slag moeten met lekkere baksels. Zoals deze overheerlijke Cranberry-hazelnoten muffins. Daar maak je iedereen blij mee. Wellicht ook leuk voor jou om dit weekeinde te bakken. Alvast fijn weekeinde.
Recept
Cranberry-hazelnoten
muffins
ongeveer 15 stuks – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
250 gr patentbloem
75 gr suiker
2 tl bakpoeder (=10 gram)
snufje zout
50 gr gedroogde cranberry’s
50 gr gehakte hazelnoten
100 gr gesmolten ongezouten boter
25o ml melk
1 ei
Extra: cupcake bakblik en 15 cupcake vormpjes
Bereiding
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg dan de suiker, het bakpoeder en het snufje zout toe en meng dit goed door elkaar met een garde.
Neem een andere kom. Klop daar het ei even in los en voeg daarna de (liefst lauwe) de melk en de gesmolten boter aan toe. Meng dit alles goed door elkaar.
Voeg dit nattige mengsel bij de bloem. En roer dit kort door elkaar met een pollepel. Niet teveel, want het deeg moet een beetje grof blijven.
Hak de cranberry’s en hazelnoten eventueel wat kleiner als je dat lekker vindt. Ik doe dat zelf altijd wel, want dat vind ik gewoon lekkerder. Meng ze beiden snel door het deeg.
Vul nu 15 vormpjes met het deeg! Zet de vormpjes het liefst in een muffin bakblik, maar als je die niet hebt kun je de vormpjes ok zo neerzetten. Zet de muffins 15-20 minuten in de oven. Laat ze dan rustig afkoelen. Let op; De cranberry-hazelnoten muffins zijn nog lekker zacht van binnen en wat grover van structuur dan cupcakes.

Wil je nog meer lekkere muffinrecepten? In het Hollands Maandkookboek staan heerlijke muffins zonder lactose en zelfs een recept voor zomerse, hartige muffins. En natuurlijk nog talloze andere heerlijke recepten met verse Hollandse ingrediënten.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.