-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze Makkelijke Maandag heb ik een heerlijke couscous met een yoghurtsaus. Couscous is lekker makkelijk als je op de camping staat en het smaakt altijd bij dit lekkere weer. Je kunt het ook zo makkelijk meenemen onderweg of voor een picknick. Nu leerde ik laatst van een aflevering van ’15 minutes meals’ van Jamie Oliver een heel handige truc om je couscous te kruiden. Die ga ik vandaag hier met je delen. Verder maak ik nog een lekker yoghurtsausje voor bij de couscous. En heb je wat over? Denk het niet, maar niet getreurd. De couscous met yoghurtsaus is morgen ook lekker als lunch-gerecht.
Recept
Couscous met yoghurtsaus
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten voor de couscous
350 gr couscous
bosje koriander
6 gedroogde tomaatjes
3 lente uien
6 tomaten
1 komkommer
1 paprika
blikje tonijn
handjevol muntblaadjes
Olijfolie extra vierge
Bereiding couscous met yoghurtsaus
Breng 1/2 liter water aan de kook. Doe de couscous in een schaal die tegen hitte kan. Hak de koriander en de gedroogde tomaatjes fijn en roer door de couscous. Voeg het kokende water toe aan de couscous en zet weg.
Was de lente uien, tomaten en paprika. Schil de komkommer en snij deze doormidden. Haal de zachte kern er uit. Snijd alle groenten in stukjes.
Roer met een vork de couscous los en voeg de groenten toe. Maak het blikje open, giet de olie af en voeg de rest bij de couscous. Roer goed door.
Hak de muntblaadjes fijn en voeg toe. Druppel er nog wat lekkere olie over en geniet van je zomergerecht.
Wat heb je nodig voor de yoghurtsaus?
100 ml volle (Griekse) yoghurt
1/2 komkommer
1 kleine teen knoflook
handvol peterselie, fijngesneden
peper en zout
Doe de yoghurt in een kom, knijp de knoflook er boven uit en meng de peterselie erdoor.
Snijd de komkommer doormidden. Haal de binnenste zachte kern er uit en rasp de rest van de komkommer. Meng dit door de yoghurt.
Breng op smaak met zout en peper en zet even weg zodat de smaken in kunnen trekken.
Als je wil kun je nog wat citroensap toevoegen voor een nog frissere smaak.
Voila klaar is je couscous met yoghurtsaus. Geniet ze!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.