courgettesalade
Jippie het blijft mooi weer! Dus heb ik een lekkere courgettesalade voor je. Want dat hapt heerlijk weg op je terras. Je eet de courgettes in dit recept trouwens rauw. En dat kan prima als je ze heel dun snijdt en marineert in olie en azijn. Voor de rest kleed je deze courgettesalade aan met de lekkerste ingrediënten. Heb je niet alles wat hier staat in huis? Dan maak je lekker je eigen variant. Maar de smaken die ik hier samenvoeg zijn in ieder geval lekker zacht en zullen bij iedereen in de smaak vallen. En ehh… iedereen zal ook vast vragen hoe je die rauwe courgette zo lekker zacht hebt gekregen. Ha, koud kunstje!

Recept

Courgettesalade

Voorgerecht – 4 personen – makkelijk

courgettesalade

Ingrediënten

2 courgettes

olijfolie, extra vierge

aceto balsamico van goede kwaliteit

gebraden kipfilet, dungesneden

geroosterd brood

mozarella

olijfolie

basilicum

oude kaas, geraspt

 

Bereiding

Schil de courgettes met een dunschiller in dunne repen en leg de repen in een grote schaal.

Besprenkel ze met 3 el olijfolie en 2 el balsamico azijn. Laat dit zeker 2 uur marineren

Verdeel de repen courgette over 4 borden.

Scheur e blaadjes basilicum in stukjes.

Garneer de borden met stukjes kipfilet, basilicum, blokjes geroosterd brood, stukjes mozarella en geraspte oude kaas.

Besprenkel elk bord met nog wat olijflie en balsamico azijn.

Tip: ook lekker met geroosterde pijnboompitjes!

courgettesalade

TG Facebook Comments

13.09.2016
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.