-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Jippie het blijft mooi weer! Dus heb ik een lekkere courgettesalade voor je. Want dat hapt heerlijk weg op je terras. Je eet de courgettes in dit recept trouwens rauw. En dat kan prima als je ze heel dun snijdt en marineert in olie en azijn. Voor de rest kleed je deze courgettesalade aan met de lekkerste ingrediënten. Heb je niet alles wat hier staat in huis? Dan maak je lekker je eigen variant. Maar de smaken die ik hier samenvoeg zijn in ieder geval lekker zacht en zullen bij iedereen in de smaak vallen. En ehh… iedereen zal ook vast vragen hoe je die rauwe courgette zo lekker zacht hebt gekregen. Ha, koud kunstje!
Recept
Courgettesalade
Voorgerecht – 4 personen – makkelijk
Ingrediënten
2 courgettes
olijfolie, extra vierge
aceto balsamico van goede kwaliteit
gebraden kipfilet, dungesneden
geroosterd brood
mozarella
olijfolie
basilicum
oude kaas, geraspt
Bereiding
Schil de courgettes met een dunschiller in dunne repen en leg de repen in een grote schaal.
Besprenkel ze met 3 el olijfolie en 2 el balsamico azijn. Laat dit zeker 2 uur marineren
Verdeel de repen courgette over 4 borden.
Scheur e blaadjes basilicum in stukjes.
Garneer de borden met stukjes kipfilet, basilicum, blokjes geroosterd brood, stukjes mozarella en geraspte oude kaas.
Besprenkel elk bord met nog wat olijflie en balsamico azijn.
Tip: ook lekker met geroosterde pijnboompitjes!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.