Bestel Het Hollands Maandkookboek
Welkom in mijn Hollandse keuken
Makkelijk en betaalbaar koken met de lekkerste, verse Hollandse producten.
Kookworkshops 2021
Alle workshops zijn ivm Corona voorlopig geannuleerd!
De workshop Conserveren
We gaan de hele middag aan de slag op Hoeve Ravenstein in Baarn. We maken o.a. chutney, kimchi, kaas, groenten op zoetzuur en een likeur. Je krijgt een lunch, koffie en thee en je neemt je zelfgemaakte eten mee naar huis! Kosten €64,95
Workshop Verse pasta maken
Leer 3 soorten pastadeeg bereiden, diverse pastavormen maken, pasta vullen en bijpassende sauzen maken. En ik leg ik je de 10 pasta-geboden van Italië uit! We eten de pasta gezamenlijk op en na afloop krijg je mijn kookboek mee naar huis. Alles incl. voor €64,95.
Je kunt je voorlopig opgeven voor de workshops, dan krijg je een mail zodra de nieuwe data bekend zijn.
Hi, ik ben Annemieke
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. Die bovendien niet duur hoeft te zijn, want seizoensgroenten van dichtbij zijn lekker goedkoop. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve recepten met je. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht).
Vind hier het recept dat je zoekt!
Instagram
Volg Mijn Hollandse Keuken
Verskalender van deze maand
Groenten
Aardappel
Andijvie
Broccoli
Bosui
Chinese kool
Peulen
Sla
Snijbiet
Snijbonen
Sperziebonen
Spitskool
Tuinbonen
Venkel
Ui
Witte kool
Wortel
Zomerbietjes
Fruit:
Aardbeien
Pruimen
Rode bessen
Tags
aardappelpuree aardbeientaart Amsterdams ansjovis appel appeltaart bloemkool boerenkool bospeen citroenmelisse courgette gebakken courgette gepofte aardappel Geroosterde groenten met brood Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi granola groenten in tomatensaus groentewok hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek lasagne muffins Pasta pastinaak Piccalilly pompoen ravioli salade salie scones soep spinazie suikervrij tomaten wortel zure bommenMijn favorieten
-
Zie hier de recenste berichten
- Oma’s appeltaart januari 20, 2021
- Zoete kerstboompjes december 25, 2020
- Zelf wildzwijn saus maken december 9, 2020
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
Ja, je leest het goed. Ik heb vandaag een courgettepasta voor je. Dat is enorm populair bij de foodies en gezondheidsgoeroes. Het wordt ook wel courgetti genoemd, een samentrekking van courgette en spaghetti. Er zijn aardig wat recepten te vinden. Dus probeerde ik het ook eens uit en bedacht ondertussen een eigen recept. Dat is courgettepasta met knoflook en saucijs geworden. Heerlijk simpel. Wat geraspte kaas erover en klaar ben je. Het is trouwens ook heerlijk als lunchgerecht. Dus hop, hop courgettes inslaan en snel deze gezonde koolhydraatvrije pasta maken! Da’s een goed begin van een lekker warm weekje. Succes
Recept
Courgettepasta
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat vlees-glutenvrij-lactose arm
Ingrediënten
4 courgettes
4 tenen knoflook
olijfolie
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
4 saucijzen
stukje Parmezaanse kaas
Bereiding
Was de courgettes en snijd de beide uiteinden er af.
Maak met je keukenmachine, mandoline of spiraalsnijder dunne slierten van de courgettes.
Dan krijg je dus dit:
Pel de tenen knoflook en doe een teen in een knoflookpers.
Zet een grote bakpan op een middelhoog vuur. Doe daar een flinke scheut olijfolie in en laat di even warm worden. Knijp dan de 4 tenen knoflook in de pan uit en roer die even door de olie. Zorg dat dit niet te hard bakt, want dan wordt de knoflook bitter.
Voeg dan in porties de slierten courgette toe en roer die goed om zodat de knoflookolie zich goed verdeelt.
Bak de courgette zo 5 minuten door. Haal het dan met een grote lepel uit de pan en doe de courgettepasta in een schaal.
Gooi het achtergebleven vocht uit de pan en doe er weer een scheut olie in. Pak een saucijs en knijp die aan een kant goed in. Dan komt het vlees er uit. Knijp kleine bolletjes vlees uit de saucijs en bak die in de olie.
Bak het vlees even goed door. Doe dan de courgettepasta terug in de pan en roer die door de saucijs heen. Voeg de kruiden toe en breng het verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de courgettepasta over 4 borden, strooi er royaal krullen Parmezaanse kaas over en eventueel nog wat goede olijfolie extra vierge. Dien meteen op! Smakelijk.
Ook zin in gezond leesvoer tijdens je vakantie?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.