Ja, je leest het goed. Ik heb vandaag een courgettepasta voor je. Dat is enorm populair bij de foodies en gezondheidsgoeroes. Het wordt ook wel courgetti genoemd, een samentrekking van courgette en spaghetti. Er zijn aardig wat recepten te vinden. Dus probeerde ik het ook eens uit en bedacht ondertussen een eigen recept. Dat is courgettepasta met knoflook en saucijs geworden. Heerlijk simpel. Wat geraspte kaas erover en klaar ben je. Het is trouwens ook heerlijk als lunchgerecht. Dus hop, hop courgettes inslaan en snel deze gezonde koolhydraatvrije pasta maken! Da’s een goed begin van een lekker warm weekje. Succes

Recept 

Courgettepasta 

4 personen-30 minuten-makkelijk

bevat vlees-glutenvrij-lactose arm

Ingrediënten

4 courgettes

4 tenen knoflook

olijfolie

2 el gedroogde Italiaanse kruiden

4 saucijzen

stukje Parmezaanse kaas

 

Bereiding

Was de courgettes en snijd de beide uiteinden er af.

Maak met je keukenmachine, mandoline of spiraalsnijder dunne slierten van de courgettes.

Dan krijg je dus dit:

 

Pel de tenen knoflook en doe een teen in een knoflookpers.

Zet een grote bakpan op een middelhoog vuur. Doe daar een flinke scheut olijfolie in en laat di even warm worden. Knijp dan de 4 tenen knoflook in de pan uit en roer die even door de olie. Zorg dat dit niet te hard bakt, want dan wordt de knoflook bitter.

Voeg dan in porties de slierten courgette toe en roer die goed om zodat de knoflookolie zich goed verdeelt.

Bak de courgette zo 5 minuten door. Haal het dan met een grote lepel uit de pan en doe de courgettepasta in een schaal.

Gooi het achtergebleven vocht uit de pan en doe er weer een scheut olie in. Pak een saucijs en knijp die aan een kant goed in. Dan komt het vlees er uit. Knijp kleine bolletjes vlees uit de saucijs en bak die in de olie.

Bak het vlees even goed door. Doe dan de courgettepasta terug in de pan en roer die door de saucijs heen. Voeg de kruiden toe en breng het verder op smaak met zout en peper.

Verdeel de courgettepasta over 4 borden, strooi er royaal krullen Parmezaanse kaas over en eventueel nog wat goede olijfolie extra vierge. Dien meteen op! Smakelijk.

 

Ook zin in gezond leesvoer tijdens je vakantie?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.

Voor meer info zie de pagina: workshops

TG Facebook Comments

28.08.2017
Geplaatst in Groenten, pastagerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.