IMG_3249

Je kent ze vast wel die prachtige courgettebloemen aan je courgetteplant. Ook de betere groenteboer wil ze nog wel eens verkopen. Dus wil je eens iets bijzonders eten? Zet dan courgettebloemen op het menu. Ik maakte ze bij een anti pasti voor Italiaanse vrienden die dan ook helemaal niet vreemd opkeken van dit heerlijke hapje. Ik heb het geluk dat de courgettebloemen in mijn moestuin groeien. Dus voor mij zijn ze makkelijk te vinden. heb je die niet dan zou ik toch overwegen een plant in de tuin te zetten, want het is echt genieten. 

Recept courgettebloemen

courgetteplant in mijn tuin

We gaan de courgettebloemen frituren.

Daarvoor moet je eerst een beslag maken. Dat doe je als volgt.

Je hebt nodig voor 16  stuks

1/4 lt volle melk
5 volle eetlepels bloem
1 geklopt ei
1 tl zout
olijfolie

Zo ga je te werk:

Maak een beslag van de ingrediënten die iets dunner is dan pannenkoekenbeslag.

Haal voorzichtig de stamper uit de bloemen. Was ze daarna heel voorzichtig. Snijd dan met een mesje de stamper uit het midden van de bloem.

courgettebloem

Doop de bloemen in het beslag en frituur ze daarna op 180 graden in zonnebloemolie. Haal ze er na 3 minuutjes uit en doe de volgende bloemen. Leg ze op een stuk keukenpapier om uit te lekken.

IMG_3244

Serveer ze daarna op een mooie schaal en het feest kan beginnen.

courgettebloemen gefrituurd

 

Wil jij graag nog een lekker courgetterecept? Kijk dan hier voor een origineel idee.

Courgettewaaier

Courgettewaaier

Of heb je zin in heeeeel veel lekkere recepten? Bestel dan Het Hollands Maandkookboek! Het Hollands Maandkookboek

TG Facebook Comments

05.08.2016
Geplaatst in Groenten, snack
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.