-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Je kent ze vast wel die prachtige courgettebloemen aan je courgetteplant. Ook de betere groenteboer wil ze nog wel eens verkopen. Dus wil je eens iets bijzonders eten? Zet dan courgettebloemen op het menu. Ik maakte ze bij een anti pasti voor Italiaanse vrienden die dan ook helemaal niet vreemd opkeken van dit heerlijke hapje. Ik heb het geluk dat de courgettebloemen in mijn moestuin groeien. Dus voor mij zijn ze makkelijk te vinden. heb je die niet dan zou ik toch overwegen een plant in de tuin te zetten, want het is echt genieten.
Recept courgettebloemen
We gaan de courgettebloemen frituren.
Daarvoor moet je eerst een beslag maken. Dat doe je als volgt.
Je hebt nodig voor 16 stuks
1/4 lt volle melk
5 volle eetlepels bloem
1 geklopt ei
1 tl zout
olijfolie
Zo ga je te werk:
Maak een beslag van de ingrediënten die iets dunner is dan pannenkoekenbeslag.
Haal voorzichtig de stamper uit de bloemen. Was ze daarna heel voorzichtig. Snijd dan met een mesje de stamper uit het midden van de bloem.
Doop de bloemen in het beslag en frituur ze daarna op 180 graden in zonnebloemolie. Haal ze er na 3 minuutjes uit en doe de volgende bloemen. Leg ze op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
Serveer ze daarna op een mooie schaal en het feest kan beginnen.
Wil jij graag nog een lekker courgetterecept? Kijk dan hier voor een origineel idee.

Courgettewaaier
Of heb je zin in heeeeel veel lekkere recepten? Bestel dan Het Hollands Maandkookboek!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.