-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb een hele makkelijke maandag voor je met een recept voor courgette uit deoven. Courgette is zo’n heerlijke groente waar je alle kanten mee op kan. Toch hoor ik vaak van mensen dat ze geen idee hebben wat ze er mee aan moeten. Oke, hij heeft van zichzelf niet enorm veel smaak, maar het voordeel daarvan is dat de groente zich heel makkelijk laat combineren in allerlei soorten gerechten. Van pasta tot ovenschotel of wokgerecht, de courgette kan er altijd bij. Maar vandaag krijgt de courgette van mij de hoofdrol. Ik maak er deze heerlijke courgettewaaier mee. Lekker bij gebakken aardappeltjes en een stukje vlees of vis!
Recept
Courgette uit de oven
4 personen-20 minuten- super makkelijk
Nederland en de courgette
In Nederland eten we de courgettes als ze zo’n 20-30 cm groot zijn. In mediterrane landen eten ze veel kleinere courgettes, maximaal 15-20 cm. Het voordeel van de kleinere courgettes is dat ze veel meer smaak hebben. Maar ja, wij Nederlanders willen vooral waar voor ons geld, dus hebben we grotere courgettes.
De moestuin en de courgette
Ze komen in ons land trouwens nagenoeg uit de kas. Want de courgette heeft veel zon nodig. Pas nu, half juni, gaan de courgettes naar buiten de moestuin in. Zelf heb ik hem ook in de moestuin staan. Aangezien ik al wat eerder van de courgette wilde genieten, kweekte ik hem in april en mei al op de vensterbank. Dat ging perfect. Ik besloot ze vlak na IJsheiligen in de moestuin te zetten. En nu heb ik al volop courgettes in de tuin.
Ten slotte nog wat courgette-tips
Bewaar courgette niet in de koelkast, maar op een koele plek in je huis.
Koop alleen courgettes die stevig aanvoelen en een gave schil hebben.
Bewaar ze 2-3 dagen maar niet langer, want dan worden ze slap.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.