Courgette uit de oven

Ik heb een hele makkelijke maandag voor je met een recept voor courgette uit deoven.  Courgette is zo’n heerlijke groente waar je alle kanten mee op kan. Toch hoor ik vaak van mensen dat ze geen idee hebben wat ze er mee aan moeten. Oke, hij heeft van zichzelf niet enorm veel smaak, maar het voordeel daarvan is dat de groente zich heel makkelijk laat combineren in allerlei soorten gerechten. Van pasta tot ovenschotel of wokgerecht, de courgette kan er altijd bij. Maar vandaag krijgt de courgette van mij de hoofdrol. Ik maak er deze heerlijke courgettewaaier mee. Lekker bij gebakken aardappeltjes en een stukje vlees of vis! 

Recept 

Courgette uit de oven

4 personen-20 minuten- super makkelijk

Schermafbeelding 2015-06-16 om 10.24.55

Nederland en de courgette

In Nederland eten we de courgettes als ze zo’n 20-30 cm groot zijn. In mediterrane landen eten ze veel kleinere courgettes, maximaal 15-20 cm. Het voordeel van de kleinere courgettes is dat ze veel meer smaak hebben. Maar ja, wij Nederlanders willen vooral waar voor ons geld, dus hebben we grotere courgettes.

De moestuin en de courgette

Ze komen in ons land trouwens nagenoeg uit de kas. Want de courgette heeft veel zon nodig. Pas nu, half juni, gaan de courgettes naar buiten de moestuin in. Zelf heb ik hem ook in de moestuin staan. Aangezien ik al wat eerder van de courgette wilde genieten, kweekte ik hem in april en mei al op de vensterbank. Dat ging perfect. Ik besloot ze vlak na IJsheiligen in de moestuin te zetten. En nu heb ik al volop courgettes in de tuin.

Courgette uit de oven

Ten slotte nog wat courgette-tips

Bewaar courgette niet in de koelkast, maar op een koele plek in je huis.

Koop alleen courgettes die stevig aanvoelen en een gave schil hebben.

Bewaar ze 2-3 dagen maar niet langer, want dan worden ze slap.

TG Facebook Comments

18.06.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.