-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een heerlijke cottage pie met wortel en biet voor je. Het is een heerlijke en makkelijke ovenschotel met groenten uit het seizoen. De wortel en de biet. Met die laatste wordt helaas niet veel gekookt, dat terwijl biet mega goed voor je is en je gerechten een iets zoete smaak geeft. Dat vind ik juist zo heerlijk aan de biet. Zeker nu de voorjaarsnietjes met loof er aan weer bij de groenteboer liggen. Vandaar dat deze oerhollandse groente regelmatig in mijn recepten opduikt. Hij kost ook nog eens niks en de Hollandse boer doet zijn werk niet voor niks. Dus kom op stop eens een biet in je cottage pie.
Recept
Cottage pie met wortel en biet
4 personen-1 uur-makkelijk
bevat vlees-lactose
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
een bos wortelen
1 rode biet
½ spitskool
boter
1 grote ui
250 gr spekreepjes
500 gr varkensgehakt
250 ml bouillon
1 klein blikje tomatenpuree
250 gr geraspte belegen kaas
Bereiding
Schil eerst de aardappelen en kook ze vervolgens 20 min. in water.
Maak dan de wortels en de biet schoon en rasp ze fijn in je keukenmachine.
Snijd vervolgens de spitskool in dunne reepjes.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Pel en snipper dan de ui en bak de ui zacht in een klont boter.
Voeg daar meteen de spekreepjes aan toe en hussel alles door elkaar.
Doe daar na 2 minuten het gehakt bij en prak het met een vork meteen fijn.
Laat dit een paar minuten lekke
r pruttelen.
Voeg de gesneden spitskool toe en roer deze goed door het vlees.
Doe er tenslotte de geraspte wortel en de rode biet bij.
Voeg de bouillon en tomatenpuree toe en laat het geheel lekker pruttelen.
Giet dan de aardappelen af, pureer ze en breng ze op smaak met zout en peper.
Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal. Top de groenten af met de aardappelpuree, bestrooi dit met de geraspte kaas en zet dit 30 minuten in de voorverwarmde oven. Geniet van je home made cottage pie met wortel en biet.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
Of wil je iemand een kookboek cadeau doen?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of schrijf je in voor de workshop Conserveren op 24 maart!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.