coleslaw

Ik heb hier een heerlijk recept voor coleslaw voor je. Ik maakte hem met Chinese kool. Die ken je waarschijnlijk vooral van wokrecepten, maar Chinese kool kun je ook lekker rauw eten. Het is een lekkere zachte en knapperige kool tegelijk. Ideaal voor een coleslaw. Vind je die naam trouwens ook verdacht veel klinken als koolsla? Dat klopt, want hoewel vooral de Amerikanen coleslaw eten heeft het een Nederlandse oorsprong en is het een verbastering van het Nederlandse woord koolsla. Tada, hartstikke Hollands dus. Waarom wij dan niet echt koolsla kennen? Geen idee! Wat ik wel weet, is dat ik een geheim ingrediënt heb toegevoegd. Die is ook zo Hollands als wat en heet karnemelk. Hij geeft net even een friszure smaak aan de saus die door de kool gaat. 

Recept

coleslaw 

4 personen – super makkelijk

coleslaw


Ingrediënten

1/2 chinese kool

1 appel

4 wortels

3 el rozijnen

4 el cashewnoten

2 el citroensap

2 el mayonaise

3 el karnemelk

2 el azijn

zout en peper

coleslaw

Bereiding

Snijd de chinese kool doormidden. Rasp de kool of snijd hem in dunne reepjes.

Schil de appel en snijd die in dunne staafjes.

Meng de overige ingrediënten en roer daar de kool en de appel zorgvuldig doorheen. Breng dit alles op smaak met peper en zout en laat het 2 uur in de koelkast staan zodat de smaken lekker in  kunnen trekken.

Serveer deze heerlijke coleslaw met gebakken aardappeltjes en een stukje gebakken spek!

coleslaw

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 

TG Facebook Comments

08.06.2017
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.