-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijk recept voor coleslaw voor je. Ik maakte hem met Chinese kool. Die ken je waarschijnlijk vooral van wokrecepten, maar Chinese kool kun je ook lekker rauw eten. Het is een lekkere zachte en knapperige kool tegelijk. Ideaal voor een coleslaw. Vind je die naam trouwens ook verdacht veel klinken als koolsla? Dat klopt, want hoewel vooral de Amerikanen coleslaw eten heeft het een Nederlandse oorsprong en is het een verbastering van het Nederlandse woord koolsla. Tada, hartstikke Hollands dus. Waarom wij dan niet echt koolsla kennen? Geen idee! Wat ik wel weet, is dat ik een geheim ingrediënt heb toegevoegd. Die is ook zo Hollands als wat en heet karnemelk. Hij geeft net even een friszure smaak aan de saus die door de kool gaat.
Recept
coleslaw
4 personen – super makkelijk
Ingrediënten
1/2 chinese kool
1 appel
4 wortels
3 el rozijnen
4 el cashewnoten
2 el citroensap
2 el mayonaise
3 el karnemelk
2 el azijn
zout en peper
Bereiding
Snijd de chinese kool doormidden. Rasp de kool of snijd hem in dunne reepjes.
Schil de appel en snijd die in dunne staafjes.
Meng de overige ingrediënten en roer daar de kool en de appel zorgvuldig doorheen. Breng dit alles op smaak met peper en zout en laat het 2 uur in de koelkast staan zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Serveer deze heerlijke coleslaw met gebakken aardappeltjes en een stukje gebakken spek!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.